Sözcü Gazetesi'nden Mehmet Serbes'in haberine tarafından geçimini sağlama sıkıntısı vatandaşın en büyük derdi haline dönüşürken, işsiz kalan geliri azalan on binlerce kişi borçlarını ödeyemez duruma düştü. Kredi borçlarını ödeyemeyen ya da aksatan binlerce vatandaş daha önce yaşanan idareli krizlerde olduğu gibi bankalar kadar kara listeye alındı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, kredi, faiz, borç sarmalında hayatını idame ettirmeye çalışan vatandaşın banka kredi borçlarını ödeyemez duruma geldiğini söyledi.

CHP'li Bulut, “Bu yılın birincil 5 ayında 409 bin kişi daha bankaların kara listesine alındı” dedi.

Vatandaşın borcunu ödeyebilmek için bankalardan gerekli olarak kredi aldığını, kredi, faiz, borç sarmalı arasına sıkıştığını kaydeden Bulut, “Bu yıl ocak-mayıs döneminde 290 bin 882 birey kişisel kredi, 181 bin 153 birey de kredi kartı borcunu zamanında ödeyemediği için bankalar göre takibe alındı” dedi.

3.5 MİLYON TAKİPTE

Keza kredi kartını ayrıca de bireysel kredisini ödeyemeyen 408 bin 913 vatandaşın daha kredi sicili bozulduğunu bildiren Bulut, kişisel kredi ve alıcı kredisi borcunu ödeyemeyenlerin sayısında geçen yılın aynı dönemine kadar 93 bin 797 karakter büyüme yaşandığını belirtti.

Bulut, son beş yılda bankalar göre takibe alındıkları halde, bu borçları halen devamlı vatandaş sayısının ise 3 milyon 449 bin 271'e yükseldiğini kaydetti.

34.5 MİLYON BORÇLU VAR

RİSK Merkezi'nin verilerine göre, kredi kartı ve alıcı kredisi borcu olan sayısı son bir yılda 1 milyon 723 bin birey artarak mayıs sonu itibarıyla 34 milyon 536 bine çıktı. CHP'li Burhanettin Bulut, “Vatandaş borcu borç ile kapatarak borç sarmalına girdi, ülkenin yarısı bankalara borçlu. AKP'nin 19 yılda ülkeyi getirdiği nokta vatandaşıyla, esnafıyla borçlu bir Türkiye” diye konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/409-bin-kisi-daha-kara-listeye-girdi-haberi-535988