Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre iktidar 1 Ekim'de elektrik faturalarına bitmiş zam yapmaya hazırlanırken yılbaşından bu yanlamasına faturasını vaktinde ödeyemeyen abone sayısı 5 kat arttı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Yılbaşında 1 milyon abone faturasını gününde ödeyemezken, bu sayı dört ay daha sonra 5.5 milyona dayandı. Her 5 mesken abonesinden biri faturasını zamanında ödeyecek parayı bulamıyor'' dedi.

Akın, “Kimsesiz bu koşul bile iktidarın vatandaşlarımızı nasıl fakirleştirdiğinin göstergesidir. Vatandaşın bundan böyle yeni bir zammı kaldıracak ne gücü ne de tahammülü var” ifadesini kullandı.

VATANDAŞ ÖDEYEMİYOR

Bilgi Edinme Yasası dahilinde yerleşim, sanayi, ticarethane ve tarımsal sulandırma abonelerinin gününde tahsil edilemeyen fatura sayısını soran CHP'li Akın'a gelen resmi cevap yılbaşından bu yana faturalarını vaktinde ödemeyen abone sayında rekor oranda artma yaşandığını ortaya koydu.

Akın, şu bilgileri verdi:

“İktidar 2021 yılının başından bu yandan pandemi koşullarında idareli olarak zorlanan vatandaşlarımızı yalnız bıraktı. Bu şart vatandaşların elektrik faturaları ödemelerine de yansıdı. Resmi verilere kadar iktidarın yanlış politikaları yüzünden yılbaşından bu yandan büyüyen yaşam pahalılığı ve geçimini sağlama sıkıntısı; vatandaşı faturalarını ödeyemez hale getirdi. Vatandaşlar elektrik faturasındaki tutarı ödeme vaktinde denkleştirip ödeyemedi. Ocak 2021'de her 25 yerleşim abonesinden biri faturasını zamanında ödeyemedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın açıkladığı devlete ait verilere göre faturasını zamanında tahsil edemeyen abone sayısında en yüksek büyüme Nisan 2021 döneminde yaşandı. Buna tarafından Nisan 2021'de yerleşim abonelerine yönelik 27 milyon 126 bin 586 fatura üretildi. Bu faturalardan 5 milyon 166 bin 439'u gününde tahsil edilemedi. Buna kadar de Nisan 2021'de her 5 aboneden biri faturasını vaktinde ödeyemedi. Bu şart vatandaşların yılbaşından bu yana faturalarını bundan böyle zamanında ödemekte güçlük çektiği gösterdi.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/5-aboneden-1i-faturayi-zamaninda-odeyemiyor-haberi-539007