Sözcü Gazetesi'nden Cem Yıldırım'ın haberine kadar muhtarlıklar, icra tebligatlarından geçilmiyor.

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Ayrancı Mahallesi Muhtarı Elif Doğan, muhtarlığa gelen her 6 evraktan birinin icra tebligatı olduğunu söyledi.

Doğan “Tebligatlar öyle yoğun fakat, muhtar olarak başlıca yapmamız gereken görevlerimizi aksatmamıza sebep oluyor. İcra takibinin yanı sıra, meslek mahkemesi, sulh hukuk, noter, ev sahibi, kiracı ilişkisine dair ve hesaplı sorundan kaynaklanan evraklar yoğunlukta. Bu nesil tebligatlar, hesaplı sorunlarla birlikte artan bir şekilde artıyor” dedi ve şunları söyledi:

HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

"Bu yılın ilk 15 gününde bana bırakılan belge sayısı 190, uygun teslim edilen evrak sayısı ise 900 oldu. Bana bırakılan evrakların 190'ından 30'u icra evrakı. Diğerleri de çoğunlukla, iş mahkemesi, sulh hukuk, noter, konut sahibi, kiracı ilişkisi, çalışan, patron konulu kayıtlar. Yani neticede idareli sorundan kaynaklanan evraklar. Son yaşadığımız ekonomik sorunlarla birlikte bunun artan bir şekilde de arttığını görüyorum.

ASIL YAPMAMIZ GEREKEN İŞ AKSIYOR

Tebligatları adamak için daha çok muhtarlıkta bulunmam gerekiyor. Mahalleme alana çıkmam veya bir mahallemin sorunuyla ilgili devlete ait kuruma gitmem sorun oluyor. böylece bizim belli başlı yapmamız gereken işimiz aksıyor. Mahallemin yaş ortalaması yüksek. Huzurevine gitgide artarak takviye olduğum semt sakinlerim var. Ancak tebligatların yoğunluğu nedeniyle bunu yeterince yapamıyorum."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/6-evraktan-biri-icra-tebligati-haberi-543883