Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi demin altı yaşında imam nikâhıyla evlendirdiği ve çocuğun her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması Türkiye’nin gündemine oturdu.

Kamuoyunda büyük tepki toplayan skandal siyasilerin de gündemindeydi. İşte siyasilerden gelen o direktifler.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: LANETLİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur” ifadelerini kullandı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, basın yayınlama organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ettiklerini belirtti. Çelik, şunları kaydetti:

“Mağdurun yanına olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız, suçlu her kimse karşısındayız. devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde peşine düşüp takip edeceğiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da konuyla ilgili tanımlama yapmış, İstanbul Anadolu 2. Ağır Cinayet Mahkemesi’nde açılan davaya müdahil olmuştur.”

AKŞENER: ÇÜRÜMÜŞLÜK!

Akşener Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de resmi Twitter hesabından yaptığı yorumlama şu ifadeleri kullandı:

“Dini bir cemaatin kisvesi aşağı, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; Büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla müsade vermeyeceğiz! Evlatlarımızı tüm lekeli ellerden her daim koruyacağız!”

ÖZEL: SUSMA ZAMANI DEĞİL

CHP Meclis Grup Başkanvekili Serbest Özel, konunun gündemlerinin en tepesinde olacağını söyledi. Twitter hesabından konuyla ilgili açıklamada bulunan Özel, “Altı yaşında bir çocuğun bu fotoğrafı savcılık dosyasına girdiyse susma zamanı değildir! Hiranur Vakfı’nın odağındaki skandallar açığa çıkana, kabahat üreten vakıf/dernek görünümlü yapılanmalar denetlenerek yeterli önlemler alınana kadar bu konu gündemimizin en tepesinde olacak” dedi.

İMAMOĞLU: YETER!

Bir tanımlama da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. Twitter hesabından açıklama yapan İmamoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi.

“6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirilmesi nasıl hakiki olabilir aklım almıyor. Bu vicdansızlıktır, bu ahlaksızlıktır, bu bir #cocukistismarı’dır. Bu konuda imtiyaz veren, görmezlikten gelen herkes her yapı da bu suça ortaktır. Bu kaçıncı durum, bu kaçıncı görmezden geliş! YETER!”

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine tepki yağdı. Türkiye Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in yaptığı kepazelik nedeniyle ayağa kalktı – Resim : 2

BABACAN: BU TOPRAKLARDAN SİLİNENE DEĞIN…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“6 yaşındaki çocuğu çıkar sağlamak alçaklıktır, zulümdür. Bunun adı açıkça tecavüzdür. Biz var gücümüzle hak arayan H.K.G.’nin yanındayız. #Çocukistismarı bu topraklardan silinene değin da mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/6-yasindaki-cocugun-evlendirilmesine-tepki-yagdi.html