Bölgede 68 bin dekarlık ‘Dehul Yaylası’ iki köyü karşısında karşıya getirdi. İncesu Köyü, yaylanın kendilerine ait olduğunu iddia ederken, Bostanlı Köyü ise 1944 yılında yayınlanan plato listesinde Dehul Yaylası’nın kendilerine atama edildiğini belirtiyor. 

Konu uzun senelerdir mahkemede devam ediyor. 

ZOR KULLANARAK ELİMİZDEN ALDILAR

Bostanlı Köyü’nde yaşayan ve İstanbul’da müteahhitlik işleri yapan Tem Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ünlü işadamı Fahrettin Temur, yaşanan olayı şöyle anlatıyor: 

“1944 yılından yayınlanan yaylalar listesinde Dehul Yaylası bizim köy verildi. 

Fakat İncesu Köyü, bu yaylayı zor kullanarak elimizden aldı. Yaylanın kullanımına müsade vermediler, ayrıca buradan kazanç elde ediyorlar. Konuyu mahkemeye taşıdık. 77 yıldır süren uyuşmazlık sonuca ulaşamadı. Bizler Bostanlı köylüleri olarak 60 hane iken, yaylayı kullanamamamız ve hayvanlarımızı otlatamıyor olmamız sebebiyle 10 haneye düştük. İncesu köyü az daha yaylamızı gasp etti” dedi. 

HAKKIMIZ NEYSE VERİLSİN

Fahrettin Temur yaptığı açıklamada; köyde bir cami inşaatı yaptırmak istediği sırada, İncesu Köyü muhtarı ile arasında sorunlar yaşandığını belirterek “Bu anlaşmazlığın son bulmasını istiyoruz. Oysa İncesu Köyü Muhtarı ve beraberindeki kişiler zorbalıkla bu davadan vazgeçmemizi istiyorlar. Cami inşaatı esnasında nahoş sorunlar yaşadık. Hakkımız neyse verilsin ve bu düşmanlık son bulsun” dedi. 

AMACIMIZ ANLAŞMA SAĞLANSIN

Temur sözlerine şöyle devam etti: “Ben İstanbul'da meslek yapan işadamıyım, Edirne'nin ve bütün ilçelerinim elektrik ve doğalgazını veren bir şirketin sahibiyim. bununla beraber Devlet Demiryolları'nın temizlik işlerini yürütüyorum bu kadar işimin arasında köyümün yıllardır süren bu sorununa da elimden geldiğince asistan olmaya çalışıyorum. Benim amacım tarafların bir lahza önce uzlaşması eminim oysa mahkemenin vereceği karar doğrultusunda haklı ve haksız olan tarafın bir an önce ortaya çıkaracağına inancım sonsuz” dedi.

Kaynak: https://www.noktabursa.com.tr/2021/09/unlu-isadami-fahrettin-temur-zorla-elimizden-aldilar/

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/77-yillik-yayla-davasinda-unlu-isadami-devreye-girdi-haberi-538257