ABD'de 46. Başkan'ın belirlendiği Başkanlık seçimlerinde kıyasıya mücadelede kazanan belli oldu. ABD'nin yeni başkanının Trump'a karşı 284 delege kazanan Joe Biden olduğu açıklandı.

ABD'de 3 Kasım'da gerçekleştirilen 59'uncu başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi eski Başkan Donald Trump ile Demokrat aday Joe Biden arasında nefes kesen bir yarış gerçekleşmiş ve salıncak eyaletler olarak kabul edilen kritik eyaletlerdeki durumun netleşmemesi nedeniyle oy sayımları uzamıştıç Fakat bu eyaletlerde de Biden öne geçip Trump ile farkı kapatınca ABD'nin 46. Başkanı'nın Demokrat Joe Biden olduğu bildirildi.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının verilerine göre Biden, rakibi ve mevcut Başkan Donald Trump'ı Pennsylvania eyaletinde yenerek başkanlık yarışını kazandı.

Nevada, Arizona, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletinde sayımlar devam ederken bu sabah Pennsylvania'daki sayımlar tamamlandı.

AP'nin verilerine göre Biden oyların yüzde 49,6'sını alarak eyaletteki 20 delegeyi hanesine yazdırdı.

Georgia, Nevada ve Arizona eyaletlerinde de Biden önde iken Trump'ın bu üç eyaleti kazanması dahi artık başkanlık yarışına etki etmeyecek.

JOE BIDEN'DAN İLK AÇIKLAMA

Joe Biden, zaferin ardından yaptığı ilk açıklamada "Amerikan halkının beni başkan seçmesinden büyük onur duydum. Şimdi ABD için birleşme ve iyileşme zamanı. Biz ABD'yiz birlik olursak yapamayacağımız hiçbir şey yok" dedi. 

TRUMP "BÜYÜK BİR FARKLA KAZANDIM" DEMİŞTİ

Arizona ve Nevada'nın ardınan Pennsylvania ve Georgia eyaletlerinde de devam eden oy sayımlarında rakibi Biden'ın gerisine düşen Trump, Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump, "Büyük farkla kazandım" dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com