MedyaRadar'ın haberine göre aşinayı gibi Kemal Öztürk daha evvel yaptığı açıklamada, "Lafının artta duracağına, yaptığı yanılgıdan dolayı kamuoyundan özür dileyeceğine, beni yargılayarak mevzuyu saptırmaya çalıştı" demişti.

Mevzubahisi tercih tartışmayı Adaletli Gür ile beraber programda tekerrür masaya yatırıldı.

CANLI YAYINDA HESAPLAŞTILAR VİDEO

Programda mevzuya ait görüşlerini açıklamaları için sırayla laf alan ikili şunları söyledi:

Adaletli Gür: "Kişisel kanımdı yanıldım"

''Cumhuriyetçi Türk Partisi Akıncı'yı destekleyeceğini açıklamıştı bu neticeye göre Akıncı kazanır demiştim. Mart ayından beri zati Kıbrıs'a gitmemiştim. Evet bir oran verdim ama bu bir araştırma neticeyi değildi. Kişisel kanımdı yanıldım kabul ediyorum.

"İtibar cellatlığı ile karşı karşıya kaldım"

Kemal Öztürk'ü arayıp neden böyle bir haberi yazdığını sordum. Özür dileyip yanılgıya bakma dedi. Sosyal medyada vatan alçağı Adaletli Gür biçiminde haberler olduğunu görünce açıp yazıyı okudum. İlk kere bir itibar cellatlığı ile karşı karşıya kaldım. Bir gazeteci bilgi ve dokümanla konuşur.''

"Vazgeçmekten korktuğumu düşünüyorlar"

Daha sonra programda Kemal Öztürk'ün yazısının alakalı kısmını okuyan Adaletli Gür, neden yazıya itiraz etmediğini anlattı. 'Benim sırtımdan bir likeni yaratmaya çalıştı. Ben bu algının içinde olamam' diyen Adaletli Gür Kıbrıs tercihleriyle alakalı Erdoğan'ın ismini dahi ağzına almadığını ifade etti. Vatan alçağı olmakla itham edildiğini aktaran Adaletli Gür "Araştırma firmasını vazgeçmekten korktuğumu düşünüyorlar ama bu işi çok hoşlanarak yapmıyorum ve inadına yapmaya devam edeceğim" biçiminde konuştu.

Kemal Öztürk: "Ben palavracı olmuş oluyorum"

"'Ersin Tatar'ın kazanma olasılığı yok kazanırsa ben bu işi vazgeçerim ve bir daha televizyonlara çıkmam' dediniz. Bu tümceleri bana sarf ettiniz mi?" diye soran Kemal Öztürk, Adaletli Gür'den ise 'Hayır' yanıtını aldı. Bu vaziyette ben palavracı olmuş oluyorum diyen Öztürk şöyle devam etti:

''Siz bana bunu niçin yazdınız dediğinizde ben sizi üzdüğüm"

"Bunun için özür diledim. Sizi üzdüysem yazıyı düzenleyeyim dedim. Siz ise rahatça bir muhabbet edemeyecek miyiz, neden yazıyorsun bu yazıyı diye sitem ettiniz. Bana yazıyı çıkarın, palavra yazıyorsunuz demediniz.''

Veyis Ateş araya girdi

İki adın birbirlerini doğruyu söylememekle yargılaması ve müzakerenin bir cinsli sonlanmaması üzerine araya giren programın moderatörü Veyis Ateş, artık mevzunun bir yere bağlanması gerektiğini söyledi.

Kemal Öztürk çocukları üzerine yemin etti

Adaletli Gür'ün ısrarla kendisinin söylemediği lafları haberleştirdiğine vurgu yapması ve palavracılıkla yargılaması üzerine tekerrür laf alan Öztürk, bu ifadelerin asıl olduğunu ve Adaletli Gür tarafından kendisine söylenildiğini aktararak, "İffetim, gururum ve 3 çocuğum üzerine yemin ediyorum o tümceleri sarf ettin ve bende yazdım, palavra yazmadım" ifadesini kullandı.

Kemal Öztürk'ün laflarına cevap veren Adaletli Gür ise, "İyi senaryo yazıyorsunuz. Nereden bildiniz öğrenmiyorum." dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com