İstanbul’da Adnan Oktar Kabahat Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

İstanbul Finansal Suçlarla Çaba Şube Müdürlüğü ekiplerince dün düzenlenen operasyonda Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna’yı gözaltına almıştı. İki ismin gözaltına alındığı işlem, Adnan Oktar Suç Örgütü’ne karşın yapılan egzersiz dahilinde gerçekleşmişti.

ADLİ YARGILAMAYI ETKİLEDİ İDDASI

Gözaltına alınan 2 ad sözde Adnan Oktar Kabahat Örgütü adına propaganda yapıyordu. Şüphelilerin örgütün devamlılığını sağlamayı hedefleri, adli yargılamayı etkilemek için lobi faaliyetlerinde bulundukları, örgüte karşın yapılan operasyonda atama bölge güvenlik ve adalet mensupları hakkında yasadışı yöntemlerle araştırma yaptıkları öne sürülürken, 2 isminde işlemleri bugün tamamlandı.

YALANCI TANIK İDDİASI

Şüphelilerin Adnan Oktar ve örgüt üyelerinin  hür kalması için adli makamları yanıltma adına palavracı tanıklar bulma ve asılsız bilgi, belge oluşturma eylemlerinde bulundukları da öne sürülen Babuna ve Daban işlemlerin gerisinde adliyeye gönderildi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/adnan-oktar-operasyonunda-gozaltina-alinan-2-isim-tutuklandi.html