Sabahtan Gazetesi'nden Fatih Ulaş'ın haberine göre İstanbul 30. Ağır canice Mahkemesinde görülen 78'i tutsak 236 sanığın yargılandığı davaya bugün Silivri Hapishane girişindeki duruşma binasında devam ediliyor. 16 Kasım'da yapılan duruşmada Cumhuriyet savcısı, davanın esasına ilişkin mütalaasını açıklayıp, sanıklar hakkındaki cinayet istemlerini bildirmiş, 30 Kasım'da da sanıkların mütalaaya karşısında savunmalarının alınmasına başlanmıştı.

KÜRSÜYE ÇAĞRILDI

Bugünkü duruşmada ise örgütün elebaşı Adnan Oktar, savcının mütalaasına karşısında savunmasını yapması için sanık kürsüsüne çağrıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Oktar, FETÖ'cü gazeteci Mehmet Baransu ile görüşmesini anlattı.

Oktar, "Mehmet Baransu geldi. Köşede oturuyordu. Kibirli hali vardı. Gıcık oldum, 'nasılsınız' dedim. 3-5 dakika bir tavır yaptım, tokalaşmadım bile. Kapıdan konuştum, çünkü tavrını beğenmedim. Ben geldiğim halde halen konuşmaya devam ediyordu çünkü" dedi.

Oktar, Baransu'ya hükümetle araları iyi olmadığı için kızdığını iddia etti. Ancak Oktar'ın bu ifadelerinin tersine, bahsettiği görüşmeye ilişkin görüntülerde Baransu'yu oldukça övdüğü görülüyor.

SAVCILIK 1365 YILA DEK HAPSİNİ İSTİYOR

 Davada 236 sanığın son savunmaları bir bir alındıktan sonradan karar aşamasına geçilecek.

öte taraftan, Cumhuriyet savcısının mütalaasında Adnan Oktar'ın, 150 yıldan bin 365 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. 7'si çocuk 27 kişiye aleyhinde cinsel istismarla suçlanan Oktar, örgüt idareci olması sebebiyle diğer örgüt üyelerinin mağdurlara yönelik bütün cinsel eylemlerinden sorumlu tutuluyor. Örgüt yöneticisi konumundaki 8'i bayan 13 sanığın da 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapisleri ve örgüt faaliyetleri zarfında işlenen bütün suçlardan cezalandırılmaları istek ediliyor.

Mütalaada, Adnan Oktar organize suç örgütünün fazla sayıda "cinsel hücum" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlarının yanı sıra "korkutma", "şantaj", "kişisel verilerin hukuka tutarsız olarak ele geçirilmesi", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, "kişinin eğitim hakkını engellenmesi", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama", "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanununa muhalefet", "siyasal ve askeri casusluğa teşebbüs", "FETÖ'ye destek" gibi çoğu suçtan cezalandırılması öngörülüyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com