Ali Ağaoğlu, Taksim'de yaşanan bombalı saldırı sonrasında yaptığı konuşmada "benim ortanca hanım" diye bahsettiği Ayten Alpar, Hürriyet Gazetesi'nden Ayşe Arman'a röportaj verdi.

Röportajın önemli kısımları şöyle;

Biz sizi 'Ali Ağaoğlu'nun ortanca hanımı' olarak tanıdık. Bu nasıl bir şey? Bizi rahatsız etti, sizi etmedi mi?
-Hayır. Bu, Ali'nin bana taktığı bir lakap. Herkese takıyor. Tarzı bu.

Niye size 'ortanca hanım' diyor?
-Bir ilk evliliği var, o evlilikten iki çocuğu var. İkinci evliliğini de, gayri resmi olarak benimle yaptı. Benden de çocuğu var. Şimdi de başka bir hanımdan çocuğu olduğu için, babacan bir tavırla bana 'ortanca' diyor. Ben uluorta söylediğinde, 'eski ortanca' olarak düzeltiyordum. Ama bu sefer basına söylemiş. Hep böyle şakalar yapar. Bense 10 senedir, ondan 'ex' diye bahsediyorum, 'eski' yani.

Kendinizi küçük düşürülmüş hissetmediniz o zaman.
-O kadar samimi bir üslupla söylüyor ki, kızamadım. Adam bu! Toplum bana saldırıncaya kadar, küçük düştüğümü filan da düşünmedim. Ama sonra bir linç yaşadım. İnsanlar galiba Ali'nin üç kadınla aynı anda ilişkisi devam ediyor zannediyor. Bir gün bende, bir gün eski hanımda, bir gün yeni hanımda gibi algı var. Böyle bir şey yok! Benim ilişkim 10 yıl önce bitti. Beni aldattığı için bitti. Ama arkadaşız.

Siz bu adamın, hanımı mısınız, sevgilisi misiniz, imam nikâhlı eşi misiniz, metresi misiniz? İnsanlara konumunuzu nasıl açıklıyorsunuz?
-Metres diye açıklamıyorum, sevmiyorum o sözcüğü ama evet evliydi, benimle de sevgiliydi. 5 yılın sonunda da bir çocuk sahibi olduk. Ama bu 'ortanca hanım' meselesinde toplum yanlı bir yerden baktı olaya.