Borsada tarihi operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı. Özellikle hareketin esas kaynağı olan vadeli işlemlerdeki hareketle ilgili dikkatleri üstünde toplayan Ahlatçı Yatırım’ın sahibi çok kayda değer izah etme yaptı.

Hakkındaki iddiaları sorduğumuz Ahmet Ahlatcı, Odatv’ye yaptığı açıklamada kendilerinin yalnızca aracı kurum olduğunu belirterek, yapılan işlemlerin Ahlat Yatırım adına yapılmadığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın, 18 Ağustos’ta 9 ay sonradan ilk önce faiz indirimine gitmesi ve politika faizini yüzde 13’e çekmesi aniden gözlerin döviz kurlarına çevrilmesine niçin olmuştu. Piyasalar kurlarda yukarı bir hareket beklerken bir takım banka hisseleri ise tavan seviyeye yükselmişti.

Laf konusu haberde, bu olayın belirtildiğini söyleyen Ahlatcı, işlemlerin bir yatırımcı tarafından yapıldığını ifade ederek, “Biz bir aracı kurumuz. Söz konusu işlemleri yapan birey Mehmet Akdere, bizimle birlikte 11 yatırım şirketi ile daha meslek yapmaktadır ve bizim özel bir müşterimiz değildir. Yapılan işlemler herif hareketidir. Bizim manipülasyon ile işimiz olmaz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akdere

 

TSKB hisselerinde büyük vurgun!

Ünlü borsa spekülatörü Şekerbank hisselerini uçurdu!

Akdere’nin ISGYO operasyonu tedbire takıldı

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/ahmet-ahlatci-borsadaki-hareketin-arkasindaki-ismi-acikladi.html