Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine tarafından Sıla, gördüğü şiddetten saatler sonra Ahmet Kaide'ın avukatı göre kamuoyunu yanıltmak amacıyla video yayınlandığını belirtti. "Yarı ben zorlama görmemişim, bu iddiaları uydurmuşum, vücudumda ve yüzümde herhangi bir darp cebir izi yokmuş, ardından gülüp eğlenmişim gibi halk oyunu aldatıcı ve soruşturmanın seyrini benim aleyhime etkileyici bir haber yapıldı" diyerek şikâyette bulundu. Videoyu inceleyen savcılık görüntülerde 'suç olmadığı'nı bildirdi.

Görüntülerin yayınlaması arkasında Sıla savcılığa başvurdu. Meşhur şarkıcı, Ahmet Kaide ile yaşadığı hadiseden daha sonra kuvvet nedeniyle üzüntüsünün devam ettiği sırada psikiyatristi Cem Mumcu'yla röportaj yaptığını belirtti.

Psikolojisinin düzelmesi için Mumcu'nun isteği üstüne şarkı söylediğini anlatan Sıla, şu ifadeleri kullandı:

"O sırada çekilen video basına sızdırıldı. Videonun bir kesimi kesilip çıkarılmak suretiyle haber yapıldı. Güya ben zor görmemişim, bu iddiaları uydurmuşum, vücudumda ve yüzümde herhangi bir darp cebir izi yokmuş, ardından gülüp eğlenmişim gibi ulus oyunu yanıltıcı ve soruşturmanın seyrini benim aleyhime güzel bir haber yapıldı...

Bu haberle ilgili görüntülerin Ahmet Kural ve avukatı göre servis edildiğini söylediler. Bu yayınlama sonrasında kamuoyunda bir kısım millet benim gerçekten zor görmediğim halde bu iddiayı ve delillerini uydurduğum gibi bir düşünceye kapıldılar. Ve üzerinde oynanan bu görüntüler aleyhime kanıt oldu"

Sıla'nın ihbarı üzerine Ahmet Kaide'ın avukatı Sibel Kültürlü hakkında, 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçundan soruşturma açıldı. Savcılık, 'görüntülerin basın organlarına verilip yayınlanmasını sağladıkları' ve ardından 'soruşturma dosyasına ibraz etmek suretiyle soruşturmayı Kural lehine etkilemeye çalıştığı' iddia edilen avukat Sibel Okumuş'ın 'suçu işlediğine dair tatmin edici delil bulunmadığı' gerekçesiyle dosyanın kapatılmasını istedi.

Ne olmuştu?


Sıla, 29 Ekim 2018 tarihinde, o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikayetçi olmuştu. Taraflar arasında anlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Aleyhinde Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kaide hakkında 'hakaret', 'tehdit', 'basit yaralama' suçlarından toplam 1 sene 1 aydan 5 yıla dek hapsi istemiyle dava açılmıştı.

16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası ertelenen oyuncu Ahmet Kural hakkındaki karar, İstinaf Mahkemesi kadar bozulmuş, dosya her yerde yerel mahkemeye gönderilmişti. Sıla ile Ahmet Kaide arasındaki zorlama iddiasının gündeme geldiği birincil günlerde, Gençoğlu'nun şarkı söylerken bir video görüntüsü ortaya çıkmıştı.

Olaydan 18 saat sonra çekildiği öne sürülen görünüm, davanın kanıt dosyasına konulmuş ve görüntülerde şarkıcının kolundaki ve yüzündeki darp izlerinin görülmediği konuşulmuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ahmet-kural-sila-davasinda-bomba-gelisme-haberi-534428