Sabah Gazedtesinden Dilek Yaman Demir’in haberine tarafından, Türkiye’nin en ünlü işdamlarından Ahmet Nazif Engebeli’nun kızı Şule Engebeli’nun Bebek’teki evi başına bela oldu. Engebeli Holding’in patronu Ahmet Nazif Engebeli’nun kızı Şule Zorlu, Beşiktaş Bebek’teki evinde geçtiğimiz sene tadilat yapmak istedi. İddiaya kadar bunun için bir mimarlık firmasıyla anlaşan Zorlu’nun evinde teras, balkon ve bir takım daha tadilatlar yapıldı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü göre yapılan denetimde söz konu taşınmazda projeye aykırı olarak bazı mahaller yapıldığı belirlendi.

MEVZUATA AYKIRI TADİLAT

Müdürlük göre yapılan analiz sonrası durum İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar edildi. Yürütülen soruşturmada, mal sahibi Şule Zorlu’nun kararsız sıfatıyla ifadesi alındı. Genç iş insanı Zorlu söz konusu evin kendisine ait olduğunu, tadilat işlemleri yaptırmak istediğini, bu nedenle mimar Mustafa K. İle anlaştığını açıklama etti.

Ahmet Nazif Zorlu – Şule Engebeli

Mimar ile yaptıkları anlaşma gereği evde birtakım tadilatlar yapıldığını ifade eden Engebeli, yapılan tadilatların yüklenici firma tarafından mevzuata tarafından yapıldığını, olayla ilgili kendisinin kusuru olmadığını, açıklama etti. Zorlu, mimarla yaptıkları tadilat sözleşmesinin bir örneğini de kanıt olarak savcılığa sundu.

MİMARA DAVA

Savcılık yürütülen soruşturma sonucunda Zorlu hakkında takipsizlik kararı verirken, mevzuata tutarsız işlem yapan mimar hakkında imar kirliliğine sebep olmak suçundan dava açıldı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/ahmet-nazif-zorlunun-kizina-tadilat-soku-imara-aykiri-tadilat-yaptirmis.html