2015 yılında Özgürlük gazetesi binasını basan kişilerin içinde bulunan dönemin AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve eski İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, Bağımsızlık baskınıyla ilgili bir dizi haber, video ve açıklama hakkında erişim engeli kararı aldırdı.

7 Haziran 2015 seçimlerinin peşinde, 1 Kasım seçimlerine içten gidilirken gerçekleşen olayda Boynukalın, beraberindeki AKP’li bir grupla Özgürlük binasının öne gitmiş ve binaya taşlı sopalı hücum sırasında orada bulunmuş, hitabe yapmıştı.

Baskının gerekçesi, Erdoğan’ın bir TV programındaki sözlerinin Hürriyet İnternet’te “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dağlıca açıklaması: ‘400 milletvekili alınsaydı bunlar olmazdı” başlığıyla verilmesiydi.

Boynukalın, olayla ve sonrasıyla ilgili BirGün’ün 6 haberinin de içlerinde yer aldığı yüzlerce link hakkında erişim engeli kararı aldırdı.

Boynukalın’ın başvurusu üzerine 29 Temmuz 2022’de İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce bahşedilen kararda şu ifadeler yer aldı:

“Tüm dosya kapsamı değerlendirildiğinde; bir kısım başvuruya konu yazılı içerikte “saldırı organizatörü, dayakçı delege, mafyaya özenen delege, kavgacı, Apocu, bedelli asker oğlancık, vasıfsız müslüman” vb. gibi talepte yer alan hakkında çoğunlukla galiz küfür ve hakaretlerden oluşan zihin ve tenkit hürriyeti ile ilgisi olmayan paylaşımların yer aldığı, bir kısım video içeriğinin ise haber verme maksadı taşımayıp izinsiz olarak yayınlandığı, bir kısım paylaşımdaki ifadelerin bir devlete ait evraktan alındığına, ya da anlatılan olayın varlığına dair bir haber, delil bulunmaksızın afaki bir şekilde talepte bulunanı suçlayıcı yayının haber düşünce ya da eleştiri hürriyeti zarfında değerlendirilemeyeceği, doğrudan talepte bulunanın karakter haklarını ihlal kastı ile yapıldığı anlaşıldığından aşağıda belirli linkler yönünden talebin kabulüne…”

Abdurrahim Boynukalın, 7 Haziran 2015’te milletvekili seçilirken 1 Kasım 2015’te AKP göre aday gösterilmemişti.

Boynukalın daha sonra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.

Abdurrahim Boynukalın halen AKP Birleşmiş Krallık Temsilcisi olarak görev yapıyor.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/ak-partili-abdurrahim-boynukalinin-baskin-haberlerine-erisim-engeli.html