Akın Akınözü, GQ Denge Dergisi'ne kapak oldu.

Oyunculuk yaptığı için korunma mekanizmasına sahip olduğunu ifade eden Akın Akınözü, “Sahnede senden kendini açman bekleniyor bütün çıplaklığınla. Sahneden indiğin anda da sana saldırmak için bekliyorlar. Zırhsız bir şekilde kendini koruyabilme dengesini öğrenmen lüzumlu, şiddet ama bir böylece değerli. Tacize uğrayabileceğin bir alana çıkıyorsun” diyerek dikkat çekti.


Dengesizlik halinden sonra dengeyi kazanmanın çok kayda değer olduğunu vurgulayan ünlü oyuncu, "Dengesizliğin yarattığı rahatsızlığı gidermek için yaptığım yolculuklar beni daima daha yüksek seviyede bir denge haline getirdi” ifadelerini kullandı. 

Akınözü, “Bu kadar yoğun çalışırken spor yapmaya nasıl vakit buluyorsun?“ sorusuna ise, "Belli Başlı spor yapmazsam kendimi fena hissediyorum. Meditasyonun temeli nefes almakta yatıyor fakat kendimce ana önemli olan yaptığımız her şeyde meditatif bir deneyime ulaşmaya kastetmek.” cevabını verdi.

ara sıra eleştiriler aldığını da söyleyen Akınözü, ayakta kalmayı nasıl başardığını ise şu sözlerle anlattı: “Ağaç anatomisi beni her zaman ayakta miktar. Rüzgar onu sallar fakat kökleri sağlamdır; rüzgar geçtikten daha sonra da orada sapasağlam duruyordur. Ama kökü sağlam değilse ilk rüzgarda uçar gider. Ben taşlama de çok aldım, övgü de... Yergi dek övgü de yok edici olabilir."

Farkındalığı yüksek bir insan olduğunu söyleyen Akınözü, “Meditasyonun bence en temel öğretisi şudur: Düşüncelere mi daldın, nefesine odaklan, tekrar mi odağın düşüncelerine kaydı, her yerde nefesine odaklan. İşte ben de, yergiye, övgüye ve bütün diğer etkenlere kapıldığımı ayrım ettiğimde, en temel değerlerime odaklanıyorum; ailem, dostlarım, sevgilim ve vicdanım... Onlar benim nefesim.” dedi.

Ânın keyfini sürmeye odaklanan Akın Akınözü, iç gücünü dinamik fakat hareketsiz bir şekilde akışta kalmak için kullanıyor.

Ünlü oyuncu, “Akıntı bana doğuştan olan verilen bir mesaj. Benim adım Akın, akmam lüzumlu. Bunun yolculuğu içindeyim. Denge de ancak akış halinde mümkündür.’’ diyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com