Sözcü Gazetesi'nden Ahmet Kaya'nın haberine göre Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin son dönemde hiçbir vakit olmadığı değin arsa satışıyla gündeme geldiğini bildiren Avukat Ahmet Tüysüz, “Büyük proje yatırımları ve hizmetleri ile anılması gereken Şanlıurfa Belediyesi'nin, parsel parsel arsa satışları ile gündem olmasını tüm kamuoyu gibi bizler de hayretle izliyoruz” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 5018 Sayılı Kamu Parasal Yönetimi ve Denetim Kanunu'na emrindeki olduğunun altını çizen DEVA Partisi İl Başkanı Tüysüz, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı her fırsatta bedensel bıkkınlık yaşamadıklarını ve yatırımların devam ettiğini vurguluyor. Her şey yolunda ise bu arsa satışları ne amaçla yapılıyor? İller Bankası'ndan gelen bütçe payı ve öteki belediye gelirleri olmasına rağmen neden elinizde ne varsa alelacele satıyorsunuz?” diye sordu.

“TROLLERE ÜCRET ÖDEMEK İÇİN Mİ SATIYORSUNUZ?”

SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, satışların başta yeni yerleşim bölgesi Karaköprü olmak üzere, kentin anında tüm bölgelerinde gerçekleştiğini ve bu taşınmazların Büyükşehir kurulurken önceki başkanlar döneminde belediyeye kazandırıldığını belirten Tüysüz, şunları dile getirdi:

"Önceki başkanlarca bu derece pozitif taşınmaz satışı yapılmamışken, Sayın Beyazgül niçin bir an evvel batan geminin mallarıymış gibi yangından mülk kaçırırcasına belediyemizin arsalarını süratle elden çıkarıyor?"

* Yoksa mümkün erken tercih öncesi belediye malları elden çıkartılarak amaç dışı kullanım için bir rant geliri mi sağlanıyor? Yahut trollere ücret ödemek için mi bu parsel parsel satışlar?

İFLAS ETMİŞ TACİR PSİKOLOJİSİYLE SATIŞ YAPILIYOR

AKP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e, “Belediyenin kamuoyundan giz gibi saklanan ve göremediğimiz hangi ciddi yatırımı veya projesi için bu taşınmazlar satılmakta? Bu gelirler halka duyuru ettiğiniz stratejik plandaki hangi yatırımlara harcanacaktır?” sorusunu da yönelten Tüysüz, arsa satışıyla ilgili, “Bu acele satışlar az daha iflas etmiş ve psikolojisi bozulmuş bir tacirin bütün malvarlığını bir lahza evvel elden tümdengelim ruh halini yansıtır bir tarza ve mahiyete bürünmüş durumdadır” benzetmesi yaptı.

46 MİLYONLUK ARSAYI ALACAK BELLİDİR

İddialarıyla ilgili bedensel bir misal de veren DERMAN Partisi İl Başkanı Avukat Ahmet Tüysüz, şöyle devam etti:

"Mesela, 5991 -1 nolu arsa ada bazında satılacak olup az kalsın adrese teslim bir satmak gibi ilana çıkılmıştır.

12 bin 238 metre olan bu arsa takriben 46.000.000TL (46 milyon) lira ile ihaleye çıkarılmış olup, geçici teminatı dahi 1 milyon 376.000 TL (1 milyon üç yüz yetmiş altı bin) lira olarak belirlenmiştir.

Satışa çıkarılan diğer parseller konut olarak bölünmüşken, niçin burası parsel ada bazında bırakılarak satışa çıkarılmıştır?

Satıştan sonradan  bu alana gizli gizli özel bir imar verilmeyeceğini yani birilerine adrese teslim haksız kazanç sağlanmayacağını garanti edecek misiniz?

Bu değin yüksek maliyetli arsayı alabilecek kişiler bellidir?"

“BU NASIL İHALE?”

Arsa satışlarıyla ilgili garip tespitlerini açıklayan Avukat Tüysüz, “Diyelim oysa kaynakları kötü yönetiminizin bir sonucu olarak yerli uygun kullanamayıp satmak zorunda kaldınız. Trollere yaptığınız ödemelere paralarınız yetmedi, ihtiyaç duyuldu ve bu arsalar ihale ile satışa çıkarıldı. O halde ihalenin rekabetçi, saydam ve adil olması gerekmez mi?” diyerek ihalelerin transparan yapılmadığıyla ilgili şu iddialarda bulundu:

"Neden neredeyse adrese teslim, herkesin giremeyeceği şekilde, bazıları ada bazında aynı tarih benzer saat ve 5 dakika aralıklarla, ayrıca kapalı zarf, ayrıca de açık önerge usulü ile tatmin edici rekabet koşulları sağlanmadan ihaleye çıkardınız?

Tatmin Edici rekabet koşulları sağlanmadığı için ucuza satılan arsalardan dolayı olası kamu zararından birilerine hileli menfaat sağlandı mı?

her zaman adaletten dem vuranlar, konu 100 Milyon TL'leri bulan ihaleler laf konusu olunca adaleti neden göz ardı edip, şeffaflıktan uzaklaşmaktadır?"

YURTTAŞ AÇIKLAMA BEKLİYOR

5018 sayılı kanun ile ulus kaynağının kullanılmasında finansal saydamlığın sağlanmasının emredildiğini, her türlü ulus kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında denetimin sağlanması nedeniyle kamuoyunun bilgilendirilme zorunluluğu bulunduğunu kaydeden DERMAN Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, “Unutmayın ki hukuki olarak ‘Hesap verme sorumluluğu' dahilinde görevli ve yetkililer hesap saptamak zorundadır. Fakat, en önemlisi de her şeyi kılıfına uygun yapsanız deha, vicdani bir sorumlulukla hareket etmek gerekmez mi? DEVA Partisi olarak Şanlıurfalı hemşerilerimiz adına kamuoyu denetimi sağlanabilmesi için farkındalık yaratıp konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/akpli-baskan-zeynel-abidin-beyazgule-parsel-parsel-arsa-satisi-tepkisi-haberi-538408