CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, AKP’li Belediyenin içlerinde bir yıldır kapalı olan kahvehane sahiplerinin de bulunduğu fazla sayıda esnafın su borçlarını tahsil etmek için icraya verdiğini ileri sürdü.

sosyal ağ hesabından belediyeye tepki gösteren Ağaç, “Böyle belediye, böyle belediyecilik olur mu?” diye sordu.

"BU YAPILAN ZULÜMDÜR"

Belediyenin borcu olan vatandaşları icraya vermesinin işkence olduğunu dile getiren Ağaç, “Gümüşhane Belediyesi, su borcu bulunan öyle fazla esnaf ve vatandaşı icraya vermiş. Ayıptır ve de günahtır. Pandemi döneminde, bundan başka Ramazan Ayında, farklı alanlara yönlendirilmiş sebeplerle su borcunu vaktinde ödeyememiş insanlara icra takibi açılmak zulümdür” dedi.

MİLLET İTTİFAKININ BELEDİYELERİNİ MISAL ALIN

Pandemi döneminde belediyenin vatandaşlara destek olacağını hatırlatan Bedri Ağaç, “Siz değil misiniz pandemi döneminde vatandaşa yardım oluyoruz şovuyla ‘Gizli gelirliden su faturaları tahsil edilmeyecek’ diyen? İnsanların bu baskı günlerinde gereksinim sahiplerine tezgâhtar olacağınıza; yaptığınız işe bak! Kusura bakmayın ama, lokal yönetim sizin işiniz yok! Bakın ilk kez İstanbul ve Ankara olmak üzere, belediyelerimiz Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da talimatı ile pandemi dönemi hiç kimsenin suyunu kesmediler, kimseyi icraya vermediler, faturalarını ödemekte zorlanan milyonlarca vatandaşın su borçlarını da ‘Askıda Fatura’ ya da diğer yöntemlerle ödediler. Hiç bir şey bilmiyor ve beceremiyorsanız, Ahali İttifakının belediyelerini örnek alın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/akpli-belediye-borcu-olan-vatandaslari-icraya-verdi-iddiasi-haberi-532373