Sözcü Gazetesi'nden Açlık Güvemli'nin haberine kadar Üsküdar Belediyesi, sadece konuk firmaların katılabildiği ve doğal facia, salgın hastalıklar gibi ani durumlarda inşa, can ve mülk güvenliğinin sağlanması açısından acilen yapılması gereken işler için başvurulan “Pazarlık”(21-b) yöntemi ile 3 Mayıs 2021 günü “Libadiye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kapalı Otopark ve Pazaryeri Yapım İşi” ihalesi düzenledi.

Tahmini değerinde 58.8 milyon lira olarak belirlendi. İhalenin sonucu 29 Temmuz günü açıklandı. 3 teklifin sunulduğu ve ikisinin geçerli sayıldığı ihaleyi, 54 milyon 500 bin TL'ye Temelkon Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Kristal Elektrik Raylı Sistemler Limited Şirketi ortaklığı kazandı.

ŞİRKET ESKİ AKP'Lİ BÜROKRATA AİT

İhaleyi bölge iki şirket de Ortaköy'de aynı adreste bulunuyor. Temelkon Mühendislik'in sahibi Habil Değer. İkinci şirket Kristal Elektrik Raylı Sistemler firması da daha önce  Habil Değer'e aitti. Değer bu şirketteki hisselerinin çoğunluğunu 2019 lokal seçiminden kısa bir zaman Arif Emecen'e devretti. Şu lahza Kristal Raylı Sistemler Firması'nın büyük ortağı olan Emecen, AKP'li büyükşehir belediyelerinde uzun yıllar ulaşım konusunda üstteki düzey yöneticilik yapmış bir isim.

Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden daha sonra, 1995-2000 yılları arasında Ankaray Raylı Sistem İşletmesi'nde Başmüdürlük yaptı. 2000-2005 yılları aralarında İBB şirketi İstanbul Ulaşım A.Ş'de Genel Müdür Yardımcılığı, 2005-2014 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı görevini üstlendi.

2014-2016 yılları aralarında Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik yaptı. Mayıs 2016'da İETT Genel Müdürü olarak atanan Emecen, Kadir Topbaş'ın istifasından sonradan İBB başkanı olan Mevlüt Uysal göre 21 Kasım 2017 tarihinde görevden alındı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Çankırı Belediye Başkanlığına namzet adayı olan Emecen, partisi göre namzet gösterilmedi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonradan Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ulaşım A.Ş. şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Emecen, bu görevinden geçen sene istifa etti.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/akpli-belediyenin-545-milyonluk-acil-havuz-ihalesi-tanidik-isme-gitti-haberi-536180