Tele 1'in haberine tarafından 2011 yılında dönemin başbakanı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Deli proje’ olarak tanıttığı Kanal İstanbul’a ilişkin konuşan o dönemin HAS Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un sözleri bitmiş gündem oldu.

 

O dönemlerde HAS Partisi’nin Genel Başkanlığını yapan Kurtulmuş 8 sene önce yaptığı konuşmada AKP iktidarının “deli proje” olarak tanıttığı Kanal İstanbul projesini eleştirerek, “Bir İngiliz, 'Ya bu Times nehri fazla benekli akıyor buraya bir çay daha açalım' dese adamı sopayla kovalarlar. Bırakın bir nehir açmayı İstanbul’un en manâlı yapısı boğazıysa Paris’in en kayda değer yapısı Eyfel Kulesi’dir. Bir Fransız kalkıp dese ama 'Ben ikinci bir Eyfel Kulesi yapacağım, bu turistlere yetmiyor' dese adamı kovalarlar. Hiç kimsenin İstanbul’un yapısını bozmaya hakkı yok.” ifadelerini kullanıyor.

Konuşmasının sonunda Erdoğan’a seslenen Kurtulmuş, “Montrö Anlaşması’nı değiştirmeye kalktığımızda bizim daha fazla aleyhimize olan bir metinle karşısında karşıya kalabiliriz. Neresinden bakarsanız bakın bu proje tutarsız bir hayaldir. Sayın Başbakan ‘Hayal’ diyor e bu hayalin sınırı yok tabiki ben de o zaman diyorum oysa: Buradan çıkacak olan toprağı ziyan etmeyelim Dolmbahçe Sarayı’nın karşısına koyup yapay bir ada yapalım, oraya da başkanlık sarayını koyalım; sayın başbakanı oturtalım.” biçiminde konuşuyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/akpli-numan-kurtulmusun-kanal-istanbul-elestirisi-ortaya-cikti-haberi-532540