ODATV'nin haberine tarafından TBMM Genel Kurulu’nda TRT’de yapılan atamalar nedeniyle tartışma çıktı. Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasının gündeme geldiği kurulda, 'kayıp silahlar'a ilişkin önergenin reddedilmesi tepki çekti.

TRT'deki atamalara ilişkin konuşan İYİ Partili Lütfü Türkkan, “Düne kadar vatan haini Öcalan’a aleyhinde ve kalleşler sürüsü PKK’ya aleyhinde methiyeler uyum Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan da sayenizde idare heyeti üyesi olarak atanmış. Anlaşılıyor ki önümüzdeki dönemde TRT, çözüm sürecinin borazanı haline gelecek. Bu tehlikeli zihniyet, Osman Öcalan’a TRT’de yemek yemek programı sundurursa hiç şaşırmayın” dedi.

CHP’li Hür Özel ise TRT yönetimini pelikancıların ele geçirdiğini ifade etti. Eleştirilere cevap veren AKP’li Bülent Turan, “Her bir arkadaşımız kıymetlidir” savunmasını yaptı.

OSMAN ÖCALAN TARTIŞMASI

Kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkmasına ilişkin de konuşan Turan, “Öcalan TRT’ye çıkmadı, TRT Kurdî’ye çıktı” dedi. Bu yanıt üstüne muhalefet sıralarından gülüşmeler geldi.

Turan da “Konuşması Kürtçe verildi, Türkçe altyazı bile verilmedi. Konuşmada ısrarla Gaz Lambası’in meşruiyetini kaybettiğini söylüyor; ısrarla YPG’yi, PKK’yı lanetliyor. Adam özür diliyor yaklaşık olarak, pişmanlık duyuyor adeta. Öcalan’ın çıkması yok, Öcalan’ın ne dediği kayda değer” dedi.

"HEPSİNİN HESABI TEK TEK SORULACAK"

Genel Kurulu’nda HDP’nin peşinde CHP’nin de verdiği ve Sedat Peker’in gündeme getirdiği “kayıp silahlar” iddiasının araştırılmasına ilişkin önerge ikinci kez AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Önergeye ilişkin konuşan CHP’li Gamze Taşcıer, “Herkes şundan muhakkak olsun: Kimse bu kaybolan silahlarla verdikleri pozlarla yaptıkları tehditlerle korku salabileceğini düşünmesin. On beş yıl vakit aşımı var, erken ya da zamanında yapılacak ilk seçimde iktidarımızda adalet bağımsızlaşacak ve bu silahların akıbeti ve işlenen suçların hepsinin hesabı tek tek sorulacak” diye konuştu.

AKP’li Nazım Maviş ise, “15 Temmuz’un arifesinde böyle bir önergenin getirilmesi natürel ancak bizim tarafımızdan 15 Temmuz’un sulandırılmaya çalışıldığı ve 15 Temmuz’u itibarsızlaştırmak için gündeme getirildiği düşüncesine yol açacak” savunmasını yaptı.

Odatv.com

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/akpnin-osman-ocalan-savunmasi-guldurdu-haberi-535557