Sürdürülebilir büyüme ve kârlılık stratejisi doğrultusunda elde ettiği dinç finansal sonuçlar ve etkili bilanço yönetimi tamamen piyasa değerini artıran Aksa Enerji, Borsa İstanbul göre yayınlanan duyuru zarfında, 1 Ekim 2022 itibarıyla BIST 30 Endeksi’nde yer alacak. Listede elektrik üreticisi olarak yalnızca Aksa Enerji’nin yer aldığı BIST 30 Endeksi; Borsa İstanbul’da işlem gören keza operasyon hacmi ayrıca de piyasa değeri en yüksek 30 şirketten oluşuyor.

Aksa Enerji bununla birlikte 16 Eylül’de, Financial Times Stock Exchange (FTSE) Gelişmekte olan Avrupa Ülkeleri Endeksi’nde de büyük ölçekli şirketler arasında yer alma başarısını göstermişti.

Aksa Enerji Idare Heyeti Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, “Bu başarının ardındaki zinde finansallarımız ve operasyonel mükemmeliyete verdiğimiz önemin yanı sıra, bireysel ve kurumsal yatırımcılarla sürdürdüğümüz etkili ve transparan iletişimin de büyük rolü var. Bu başarıların devamlılığı için dünyanın dört bir yanına fazla farklı alanlara yönlendirilmiş fırsatları peşine düşüp takip ediyoruz, global ölçekte yatırımlarımıza sürat kesmeden devam edeceğiz. Bize güvenip şirketimizin geleceğine yatırım yapan bütün yatırımcılarımıza gönülden teşekkür ediyorum.” biçiminde konuştu.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/aksa-enerji-bist-30-endeksinde.html