Hem oyunculuğu hem de toplumsal konulara gösterdiği duyarlık ile son dönemin adından en çok laf ettiren isimlerinin başında gelen Berker Güven, MoodBoardMags Dergisi'nin erkek kapağında yer aldı.

Seni bu mesleğe ne yönlendirdi?

İlk oyunculuk deneyimimi sekiz yaşındayken tattım. Mektep tiyatrosunda Minik Kara Balık’ı oynarken oyuncu olacağıma karar verdim. Her şey o lahza oldu ve kalbimin sesini dinledim. Sonradan da hayatımı kalbimin sesini kulak vermek ve oyuncu elde etmek üstüne kurdum. Beni kimse yönlendirmedi. Ailemde benim gibi oyunculuk ya da sanatla uğraşan kimse değil. Ama bana daima destek oldular.

Oyunculuk hayatının merkezinde mi yahut bir B planın var mı?

B planı birazcık kaçış gibi duruyor. Böylece bir şey planlamıyorum. Oyunculuk hayatımın daima önemli bir uygun olacak. Ben oyunculuk yapmayı istemekten daha çok oyunculuk yapmaya ihtiyaç duyuyorum artık. Duygu dünyamı dizginlemek ve hayatımı sağlıklı bir pencereden yaşamak için gereksinim haline geldi vakit içinde. Oysa oyunculuğun yanında bambaşka şeyler kattım ve katmaya devam ediyorum. Oyunculuk eğitmenliği de yapıyorum mesela. Bilgilerimi öğrencilerimle paylaşıyorum. Bunların üzerine yönetmenlik ve senaristlik de katmak istiyorum uzun vadede.

Mektep yıllarında en sevmediğin ders neydi?

Derslerin hepsini severdim, ilgimi çekecek bir şey bulurdum her dersin içinde. Ama bazı konuları sevmezdim. Mesela matematiği severdim ama trigonometriden korku ederdim.

Hangi dönemde yaşamak isterdin?

70-80’li yıllarda Amerika’da yaşamak isterdim. Rock’ın Roll olduğu, hayatın seri olduğu zamanlarda.

Bir mucit olsan neyi buluş etmek isterdin?

Vakit makinesi.

En büyük korkun nedir?

Var olan işlevselliğimi kaybetmek. Örneğin bu maddesel de olabilir, zihinsel de. Sahip olduğum herhangi bir yetiyi ya da beceriyi kaybetmek en büyük korkumdur.

Bugüne değin aldığın en fena hediye neydi?

Tutmam aklımda böyle şeyleri, o yüzden net bir yanıt veremem; fakat üstüne fazla düşünülmemiş, özenilmemiş hediyeleri sevmem. bir de pahalı hediyeleri sevmem.

Bir süper kahraman olsan hangi güce sahip elde etmek isterdin?

Çocukluk hayalim uçmaktı. Oysa zaman içinde uçma gücüne sahip olma isteğim, yerini insanları iyileştirme gücüne bıraktı.

Kadınlar senin için ne açıklama ediyor?

Her şeyden önce kadınlar özgürlük ve egemen bireylerdir. Her koşulda eşdeğer olduğumuz, fakat eşit olmamıza karşın erkekler olarak kendilerinden fazla pozitif şey öğrenmemiz ve örnek almamız gereken bireylerdir.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/alev-alev-dizisinin-iskenderinden-konusulacak-aciklamalar-haberi-530747