Uyruk Gazetesi'nden Paşa Alyurt'un haberine göre kamuoyunda Aleyna Çakır olarak aşina Sema Esen’in Ankara’daki evinde kararsız ölümüyle ilgili olayda yeni bir dava gündemde.

Aleyna’nın babası Mehmet Esen’in olayın baş şüphelisi Ümitcan ve babası Durak Uygun’un ‘kızına tecavüz ettiği’ yönündeki iddiasıyla ilgili yaptığı suç duyurusunun gerisinde açılan soruşturmada dosya Uzlaşma Bürosu’na gönderildi.

Uyruk Gazetesi’ne konuşan Esen ailesinin avukatı Umur Yıldırım, “Uzlaşmayacağımızı belirttik. Bundan sonraki süreçte savcılık iddianameyi hazırlayarak ilgili şüpheliler hakkında halk davası açacaktır” dedi.

Ümitcan Uygun, annesinin 17 Eylül 2020’de dağlık arazide intihar etmesinin ardındaki, basın mensuplarının karşısına geçerek,  Aleyna’nın babası Mehmet Esen hakkında, “Kendi babası kızına tecavüz edip gözü yaşlı kansızın tekidir” ifadelerini kullanmıştı. Arkasından baba Uygun da, “Orada oturan adam kızına kendi tecavüz etmiş” şeklinde beyanda bulunmuştu. Bu sözlerin üstüne de Esen Ailesi sarfedilen sözler gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Olayla ilgili yapılan incelemelerin arkasından dosya Barıştırma Bürosu’na gönderildi. Gelişmeye ilişkin Uyruk’e konuşan Esen ailesinin avukatı Şimşek, baba ve oğul Yerinde’un eylemlerinin, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 130. maddesi dahilinde, “kişinin hatırasına hakaret” ve 125. madde gereğince “hakaret” suçunu oluşturduğuna işaret etti. Avukat Yıldırım, söz konusu şikayetlerini geri çekmeyeceklerini ve uzlaşmayacaklarını bildirdi.

‘Millet davası açılacak’

Şimşek, dosyanın akıbetine ilişkin de, şunları söyledi: “Ümitcan hakkında Aleyna’nın ölümüne ilişkin soruşturma dosyası devam ediyor. Bu dosyaya dair DNA örnekleri alındı. Fakat bu soruşturma devam ederken hem dosyanın tanıklarına ayrıca de kişisel olarak Esen ailesine aleyhinde çoğu suç fiili teşkil eden hareketlerde bulunuldu. Bunlara dair kabahat duyurularımızı gerçekleştirdik. Ümitcan ve Durak Uygun kadar Aleyna’nın manevi şahsiyetine ve ailesine dair gerçekleştirdiğimiz suç duyurusunda savcılık makamı dosyayı uzlaşmacıya tevdi etti. Uzlaşmayacağımızı belirttik. Bundan sonraki süreçte savcılık iddianameyi hazırlayarak ilgili şüpheliler hakkında ulus davası açacaktır.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/aleyna-cakir-davasinda-son-dakika-gelismesi-haberi-527486