Sabah Gazetesi'nden Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre Ankara'daki evinde cansız bedeni yer alan 21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın kesin olmayan ölümü ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp Kurumu İhtisas Başkanlığı göre hazırlanan araştırmacı raporunda, "Aleyna Çakır" olarak aşina Sema Esen'in emin vefat nedeninin iple asılması sonucu meydana geldiği, ölümüne sebep olacak darp izine rastlanılmadığı belirtildi.

Aleyna Çakır adı ile bilinen Sema Esen, 3 Haziran 2020'de Ankara'nın Keçiören ilçesinde yer alan evinde ölü bulunmuştu. Baş güvenilmez olan sevgilisi Ümitcan Yerinde'un, Aleyna Çakır'a zorlama uyguladıktan sonradan bayıldığı görüntüleri sosyal medyada paylaşması tepki toplamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı göre yürütülen soruşturma dahilinde emin ölüm sonucu ile beklenen Adli Tıp Kurumu raporunda Çakır'ın iple asılması sonucunda öldüğü belirlendi.

SEVGİLİSİ BAŞ ŞÜPHELİYDİ

Aleyna Çakır'ın evde ölü bulunmasının ardındaki, kendisine zorlama uygulayan ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmasının arkasında baş değişken olan sevgilisi Ümitcan Yerinde gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonradan bağımsızlık bırakılan Uygun'un annesi Gülay Yerinde bir vakit daha sonra yakınları tarafından bir akrabasının evinin yakınındaki dağlık alanda başından silahla vurulmuş halde bulundu. Gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Gülay Yerinde'un öldüğü tespit edildi. Yapılan birincil incelemede ise Gülay Yerinde'un intihar ettiği belirlendi.

ETRAF, BULUNUŞ ŞEKLİ...

Aleyna Çakır'ın aralıksız soruşturmasında, olayın ceza mi intihar mı olduğunun tespit edilmesinin belirlenmesi için 1. Adli Tıp Kurumu İhtisas Başkanlığı kadar beklenen rapor geldi. Raporda, Çakır'da az sayıda sperm hücresi görüldüğü, kafatasında kırık, kafa içi kanama, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanması görülmediği belirtildi. Genç kızın ölümünde iple asılmasının dışarıda ölüme neden olacak bir durum olmadığı tespit edildi.

Olay uygun yapılan incelemede şüpheli bir durumun olmadığı kayıtlı raporda, Çakır'ın bulunduğu ortam, bulunuş şekli ve durum yeri analiz bulguları ile birlikte yapılan değerlendirme sonucunda kesin vefat sebebinin, iple asılması sonucu gerçekleştiği açıklama edildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com