Sabah Gazetesi'nden Fatma Göksu'nun haberine tarafından Aleyna Çakır olarak tanıdık Sema Esen, 3 Haziran'da Ankara Keçiören'deki evinde, erkek arkadaşı Ümitcan Yerinde tarafından bornoz kuşağı ile asılı halde bulunmuştu. Olayın peşinde genç kızın ölümüyle ilgili davanın bir numaralı şüphelisi Yerinde'un Aleyna'yı döverek bayılttığına ilişkin video, sosyal medyada paylaşılmıştı.Görüntüler üstüne Ümitcan Yerinde hakkında korkutma ve konut dokunulmazlığını ihlal suçundan dava açıldı. Dava, 28 Mayıs'ta görülecek. Duruşma öncesi evlatlarını kaybeden Hatun-Mehmet Esen çifti, adaletin yerini bulmasını istediklerini söyledi.

Kızının ölümünün üzerinden 1 yıl geçtiğini ve evladı olmadan birincil Anneler Günü yaşadığını ifade eden acılı anne Hatun Esen, "Öpmeye koklamaya kıyamazdım. Kızım kendisini öldürecek karakterde değildi. Yaşama sevinci vardı, asla canına kıymazdı. İki elim evladımı öldüren ve ona destek edenlerin yakasında. Bir anne olarak bana en ağır acıyı yaşattılar. Bu dünyada herkesi kandırsa da Allah'ı kandıramaz. Allah'a ve adalete güveniyorum" dedi.

Evlat acısı ile yüreği kavrulan baba Mehmet Esen ise "Evladımın katilinin kim olduğu anlaşılır biçimde besbelli. Adli Tıp ve DNA raporları çıktı. Oğlumu arayıp 'Seni öldüreceğiz. Kurşunla değil acı çekerek öleceksin' gibi tehditler savuruyorlar, şikâyetçi olduk. Sosyal medyadan devlet büyükleriyle önceden çektirdikleri fotoğrafları koyup 'Bizim arkamızdalar' diye idrak yapıyorlar." dedi.

Baba Esen, "Bunlar kendi annelerini de 'gerçekler ortaya çıkacak' diye öldürdüler. Annesi ile ilgili soruşturma başlayınca infaz edip ortadan kaldırdılar, intihar süsü verdiler. Müge Anlı'yı suçladılar, ona da tehditler savurdular. Devlet de kamuoyu da adaletten yanlamasına" ifadelerini kullandı. Ümitcan Yerinde, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine 10 Ocak'ta tutuklanmıştı.

'HAK ETTİĞİ CEZAYI ALACAK'

Talihsiz genç kızın avukatı Umur Şimşek, şunları söyledi: "Bu davada Ümitcan Yerinde yaralama, tehdit ve konut dokunulmazlığından yargılanacak. Mahkemenin istediği evrakların tamamı geldi. Ümitcan evi kendinin tuttuğunu, elektrik ve su faturalarının kendisinin üzerinde olduğunu söylemişti. Fakat gelen kayıtlar bunun aksini ortaya çıkardı. Konut sahibi de evi Ümitcan'ın değil Aleyna'nın tuttuğunu söyledi. Ümit'in adalet ettiği cezayı alacağına inanıyoruz."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/aleyna-cakirin-ailesine-sok-tehdit-haberi-533113