Sözcü Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberine göre bir vatandaş, şarkıcı Aleyna Tilki'yi, “Anneme, kendime ve kardeşime aşı yaptırmayacağım. Çünkü güvenmiyorum. İnsanları corona virüsü değil, ilaçlar öldürüyor” şeklindeki sözleri sebebiyle CİMER’e şikayet etmişti.

Şikayet üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca Tilki hakkında, ‘Irk arasında nefret ve paniğe neden olmak’ suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Savcılık, Aleyna Tilki’nin sözlerinin suç unsuru oluşturabilecek nitelikte olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

“AŞI ÇIKMADAN ÖNCE SÖYLEMİŞTİM”

Aleyna Tilki konuyla ilgili geçen günlerde tanımlama yapmıştı. Tilki, “Ben o konuşmayı aşı çıkmadan önce yapmıştım. Aşı çıktıktan sonradan böyle bir şeyin gündeme gelmesi de acayip. Sadece şunu söyleyeceğim. Sanatkar olma yolunda emin adımlarla yürüyorum. Eğer ben bir rol modelsem yalnızca yaptığım sanat ve bir ressam neye rol model olabilecekse beni ona konumlandırsınlar” demişti.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/aleyna-tilki-hakkindaki-asi-sorusturmasina-takipsizlik-karari-haberi-532361