Ali Ağaoğlu, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırı sonrasında yaptığı "benim ortanca hanım ve millet fakir karanfil bırakıyor ben gül" açıklamaları hakkında konuştu.

Habertürk'ten Meltem Ersoy'un sorularına cevap veren Ağaoğlu'nun röportajından önemli kısımlar şöyle,

-Taksim’e gidip gül bırakmanız ve ardından söylediğiniz sözler planlı mıydı?

Cumartesi bomba patladı. Pazar kahvaltı ediyorum, köprüde 5 dakikada 1 araba geçiyordu. Kanıma dokundu. Tepki olarak gittim. Planlı gitmedim, karanfilin anlamını da biliyorum. Orada tesadüf çocuklar gül satıyordu. Bende atış serbest, fren yok. Ben inandığım şeyi söylerim. Ağzımdan bir laf kaçtı diye de hiç düşünmedim, her sözümün arkasında dururum. Doğru olmanın bedelini ödemedim mi, ödedim. Ama inanın doğru söylemekten 1 kaybettiysem 10 kazanmışımdır.

-‘Fakir değilim ki karanfil bırakayım’ dediniz

O da benim Karadenizli esprili dilimden kaynaklanıyor. Onu da anlasınlar. Her konuya bu kadar karamsar bakmamak gerek, espriye açık olmak, havayı dağıtmak gerek. Ben fakirliğin ne olduğunu bilen insanım. 22 yaşımda babamdan ayrıldığımda 15 gün simit parası bile olmadan gezdim. Fakirliğin içinden geliyorum. Hayatta kimseyi küçümsemem. En çok zevk aldığım yemek, işçilerimle yediğim karavana yemektir. Bebek’te havyar yiyeceğime, şantiyeye gider kuru fasulyeye kaşık sallarım daha lezzetli gelir bana. Asla fakirlikle dalga geçmem söz konusu değil.

Kaynak: Habertürk