Lafçı Gazetesi'nden Mert Öz'şan haberine göre Demokrasi ve Atılım TAKAT Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Karabük 1. Klasik Kurultayı’nde konuştu.

Devletin şu anda yurttaşına adaletli bir sosyal koruma sağlayamadığını korunan Babacan, “Yurttaş da devlete güvenmiyor. Sosyal dayanakları dahi nesnel kriterlere göre değil, muhtemel olduğunca insanların politik seçimlerine bağlı yapmaya çalışıyorlar” dedi.

Gereksinimi olan ailelerin konutlarına giden ufak takviye kutularının üstünde, iri semboller, logolar, forslar olduğuna dikkat toplayan Babacan, “Bizim kültürümüzde sağ elin verdiğini sol el öğrenmez” tenkidini getirdi.

BİR LÜTUF DEĞİLDİR

“Sosyal destekler yurttaşlarımızın hakkıdır. Devletin, hükümetin verdiği bir lütuf değildir. Biz, allahın izniyle o sistemi, hak esaslı sosyal yardım ve sosyal takviye programını uygulamakla alakalı hazırlıklarımızı yapmış vaziyetteyiz” diye devam eden Babacan, “TAKAT Partisi olarak insan şerefine yakışmaya bu fakirliği ortadan kaldıracak siyasetler uygulayacağız. Sosyal destekler nesnel kriterlere göre ve hak esaslı olarak yapılacak. Gereksinim sahiplerini biz gidip bulacağız. Onların arz etmesini beklemeyeceğiz. Sosyal destekler aile bazlı olarak yapacağız ve devletin parasını israf etmeyeceğiz” biçiminde konuştu.

“Ulusumuzun hak ettiği refah seviyesine erişmesi için var eforumuzla çalışacağız” diyen Babacan, “Biz ekonomi siyasetlerinin, münferit bireylerin zenginleştirilmesi için değil ulusun topyekun zenginleştirilmesi için dizayn edilmesini düşünüyoruz. Dar bir etrafın, yakın bir etrafın değil, cemiyetin topyekun zenginleşmesi temeldir” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: www.sacitaslan.com