İstanbul Samatya'da meyhanelerin bulunduğu sokağa giden bir grup, beyanname yaptı. Oturan insanların yanına gidip içki tüketimine dair nasihatlerde yer alan şahıslar, tekel bayilerini de es geçmedi.

O ANLARI YAYINLADILAR

Kendilerini "Tebliğci" olarak adlandıran grup, o anlara ait görüntüleri sosyal ağ hesaplarından yayınladılar. Söz konusu video ise kısa sürede gündem yarattı.

"MUTLULUĞU YANLIŞ YERDE ARAMAYIN"

ÖTE YANDAN bugünkü köşe yazısında konuya değinen Ahmet Hakan, bildiri yapan kişilerin hitaplarının kibar, üsluplarının düzeyli olduğunu belirtti.

Hakan, verilmek istenen mesajın, kendisine kadar "Mutluluğu hatalı yerde aramayın! Hakiki sevinç Allah'ın yolundadır!" olduğunu yazdı.

"TEBLİĞLER NEDEN ALKOLE KARŞI YAPILIR?"

"Beni rahatsız etmedi bu beyanname" diyen yazan, son olarak şu ifadelerle konuya başka bir yerden bakmış: "Bu tebliğler, neden yalnızca alkole aleyhinde yapılır? Niçin mesela kadına zorlama konusunda tebliğe çıkılmaz? Neden mesela hayvanlara karşın eziyetle ilgili bir tebliğ seferberliği başlatılmaz? Neden kandırmak veya harama el uzatmak konulu tebliğlere lüzum duyulmaz?"

TEBLİĞ NEDİR?

İlahî mesajların insanlara aynen ulaştırılmasıdır. İnsanları dine gösteri etme, bildirme, haber verme anlamına gelmektedir.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/alkollu-mekan-onundeki-tebligciler-gundem-oldu-haberi-534241