Sözcü Gazetesi'nden Mustafa Sarıipek'in haberine tarafından Armutalan Kültür Merkezi'nde 16. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali'nde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle 6 Mart'ta hayatını kaybeden sinema oyuncusu Altan Karındaş için kutlama ve saygı programı gerçekleştirildi.

Gecede Günay Turgut'un “Tek Dişilik Ağırlama” ile Muğla Sahne Tiyatrosu Derneği kadar sahnelenen “Hayatın Umudu” adlı oyunla, bütün bir sene sonradan seyirci ile oyuncular ilk kez buluşturuldu. Etkinliğe Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk ve tiyatro severler katıldı.

“O YAŞIYOR”

Oyun öncesi Altan Karındaş'ın yaşamından kesitler belirten “O Yaşıyor” adlı görsel bir sunum ve sanatçının dostları Agah Özgüç, Ali Poyrazoğlu, Atilla Dorsay, Ayşegül Çıdamlı, Bedia Ener Öztop, Behzat Uygur, Bora Ayanoğlu, Cahit Oben, Cihat Tamer, Ersin Öktem, Ertem Göreç, Haldun Dormen, Kıvanç Terzioğlu, Levent Aykul, Mustafa Alabora, Müfide İnselel, Nedim Saban, Nevra Serezli, Müjdat Gezen, Seden Kızıltunç, Selma Sonat, Mutluluk Erbulak, Süheyl Uygur, Yılmaz Atadeniz ve Zeyno Güvenç kadar gönderilen video ile mesajları yayınlandı.

Ayrıca Hakan Varol tarafından yapılan TV röportajı ve Marmaris Belediyesi kadar hazırlatılan “Ayağa Kalk” kısa filmi gösterilerek Altan Karındaş saygı ve sevgi ile anıldı.

Bu sene İngiliz oyuncu Helen Mirren kadar hazırlanan Milletlerarası Dünya Tiyatro Bildirgesi Günay Turgut, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar göre kaleme alınan Ulusal Tiyatro Bildirgesi ise Muğla Sahne Tiyatrosu Derneği kurucusu ve Yönetmeni Utkan Özüpak göre okundu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/altan-karindas-marmariste-anildi-haberi-530664