Sabahtan Gazetesi'nden Bulut Yamandağ'ın haberine göre Silivri Tarih Derneği üyesi Mustafa Suphi Lapçin, bulunduğu caddeye de adını veren Seyyid Hacı Pervane Dede'nin 1600'lü yıllarda yaşadığı, hayatını kaybettikten sonra müridi olduğu Mevlevi tekkesine defnedildiği yönünde veri bulunduğunu kaydetti.

Laçin, "1925 yılında Mevlevi tekkesi mahvolmuş, fakat türbe kalmış. İBB yetkilileri 1964 yılında bu türbenin tescillendiğini belirtiyor. Türbe tescillendiyse üstüne nasıl dina dikildi" dedi.

Türbenin bitişiğinde yer alan mobilya dükkânının sahibi Hüseyin Yaman da "İmar kayıtlarında kaydırma yapılmış olmalı. Türbe kayıtlarda burada değil de birkaç sokak ötede görünüyormuş. Hâl böyle olunca müteahhit de dikmiş binayı buraya. sonra türbenin burada olduğu anlaşılınca imar kayıtlarındaki yanılgı düzeltilmiş" dedi.

Binadan konut tutan kiracıların bir takvim sözleşmeleri dolar dolmaz taşındıklarını gösteren Yaman "Zaten binayı yapan müteahhit de iflas etmiş diye duydum" dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/alti-turbe-ustu-apartman-yapan-muteahhit-iflas-etti-haberi-534355