Sözcü Gazetesi'nden Nazan Doğaner Halıcı'nın haberine kadar bu sene 2-9 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali için Milli Uzun Metraj, Belgelere Dayanan ve Kısa Film dallarındaki yarışmalara başvurular, festivalin internet sitesinden alınmaya başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı yazılı açıklamada, karnaval kapsamında Ulusal Uzun Metraj, Belgelere Dayanan ve Kısa Film dallarındaki yarışmaların yanı sıra, Antalya Film Forum ve Milletlerarası Uzun Metraj Film Yarışması'nın düzenleneceğini ve toplam 1 milyon 400 bin TL tutarında ödül dağıtılacağını belirtti.

ÖNLEM ALINACAK

Milli Yarışmalara, 14 Ağustos 2020'den sonra işlenmiş ve 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden önce Türkiye'de halka açık ticari veya özel gösterimi yapılmamış ve yurt içinde bir festivale katılmamış Türk yapımı filmler katılabilecek. Festivalin internet sitesinden yapılacak başvurular için son başvuru formu tarihi 9 Ağustos olarak belirlendi. Festivalde, geçen yıl ilk önce gerçekleştirilen açık hava gösterimleri bu sene da devam edecek. Karnaval bununla birlikte kapalı salonlarda da Covid-19 dahilinde zorunlu tüm önlemler alınarak izleyicilerle buluşacak.

İŞTE ÖDÜL LİSTESİ

Milli Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alacak filmler arasından seçilecek ‘En İyi Film' Altın Portakal heykelciğinin yanı sıra 300 bin TL para ödülünün de sahibi olacak. Yarışmadaki filmler bununla birlikte 100 bin TL değerindeki Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü için de yarışırken, sinema yolculuğunun başındaki yönetmenlerin bir sonraki projelerini desteklemek nedeniyle verilen Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü'nü kazanacak film de, 100 bin TL tutarında para ödülüyle desteklenecek. Yılın en yeni belgesellerini bir araya getirecek Ulusal Belgesel Film Yarışması'nda filmler toplamda 60 bin TL değerindeki ödüller için yarışacak. Milli Kısa Metraj Film Yarışması'nda ise iki filme toplam 30 bin TL bedel para ödülü verilecek. Yılın ses getiren ve merakla beklenen yapımlarını bir araya getiren Milletlerarası Uzun Metraj Film Yarışması'nda ise En İyi Yönetmen 50 bin TL para ödülüne sahip olacak. Bu yarışmada En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında da Altın Portakal heykelleri sahiplerini bulacak.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/altin-portakalda-odul-heyecani-basladi-haberi-535840