Milliyet Gazetesi'nin haberine göre başta “Karayip Korsanları” olmak üzere bir hayli Hollywood filminde unutulmaz kişilikler canlandıran mükâfatlı oyuncu Johnny Depp 57 ile meslektaşı Amber Heard’nam 34 konutluluğu 2017’de bitti. Johnny Depp, daha önceki eşi Amber Heard’e şiddet uyguladığını yazan İngiliz “The Sun” gazetesine Londra’da “kötüle davası” açtı. Londra Yüksek Duruşması, 16 gün süren mahkemelerde tarafları ve şahitleri dinledikten sonra Johnny Depp’in haksız olduğuna karar verdi. Oyuncunun davayı kaybettiği dün açıklandı. Davanın yargıcı, The Sun’da yer alan haberin ‘temel haysiyetiyle doğru’ olduğunun ispatlandığını söyledi.

‘Tokatla başladı’

Karar metninde, Depp’in Heard’ü 12 defa darp ettiği belirtildi. Şiddet döngüsünün 2013 senesinde, Heard’nam eşi hakkında negatif yorum yapması üzerine Depp’in attığı tokatla başladığı ifade edildi. Depp’in uyuşturucu ve içki içtikten sonra da eşini darp ettiğini söyleyen yargıç, “Maznunların anlattığı 14 hadiseyi ve ilişkinin ayrıntılı geçmişini tahlilim, The Sun’ın haberinin büyük miktarda doğru olduğunu gösterdi” dedi. Yargıç ayrıca Depp’in, Heard’ın 2016’da çiftin yatağına tuvaletini yaptığı iddiasını da yalanladı. Oyuncunun karara itiraz edeceği belirtildi. Duruşmanın kararıyla oyuncunun hem haysiyet hem de dava maliyeti olarak 2 milyon sterlin kaybettiği konuşuluyor.

‘Karar sürpriz olmadı’

Amber Heard’nam avukatı Elaine Charlson Bredehoft, İngiliz duruşmasının bekledikleri bir karar verdiğini belirterek, “Çok yakında, Amerika Birleşik Devletleri duruşmasına da eforlu ispatlar sunacağız” dedi. The Sun gazetesinden yapılan açıklamada da, “Gazetemiz 20 yıldır aile içi şiddeti önlemek için kampanya yürütüyor. Aile içi şiddet ve taciz mağdurları asla susturulmamalıdır. Yargıça ve duruşmada yiğitçe ifade veren Amber Heard’e teşekkür ediyoruz” denildi.

Ne olmuştu?

Amerika Birleşik Devletleri’li oyuncular Johnny Depp ile Amber Heard’nam 18 ay süren konutlulukları 2016’da bitmişti. Depp, konutluluğu süresince şiddet gördüğünü söyleyen Amber Heard’e boşanma tazminatı olarak 7 milyon dolar ödemişti. Ardından Depp, gerçek şiddete uğrayanın kendisi olduğu iddiasıyla Heard’e 50 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı. Depp’in kendisine şiddet uygulamasının yanı gizeme bayanlığını aşağılayıcı hakaretler ettiğini de söyleyen Amber Heard, “Bana uyguladığı şiddete yumruk, tokat, tekme, kafa atma, boğazımı sıkarak yere fırlatma, saçımdan çekme, suratıma kadeh ve telefon fırlatma dahildi” demişti.

Kaynak: www.sacitaslan.com