Sözcü Gazetesi'nin haberine göre içki zehirlenmesi sonucu 23 Temmuz 2011'de hayatını kaybeden Amy Winehouse, yalnızca sesiyle değil tarzıyla da öyle fazla kişiye ilham oldu. Ölümünden sonradan da kıyafetlerin sergilenmesi veya açık artırmaya sunulması için pek çok defa teklif bölge Winehouse ailesi, kızlarını kaybetmenin acısıyla, şimdiye dek onun eşyalarını kilit altında tutuyordu.

Şarkıcının babası Mitch Winehouse, The Mirror’a Amy’nin saklanan kıyafetlerini görmenin aile için fazla zorlama olduğunu belirtirken “Amy’nin eşyaları heybetli bir kilit altındaydı ve en değerli, bireysel eşyaları kendimiz için saklarken, sonunda açık artırmayla satışlarının ihtiyacı olanlara takviye edeceğine karar verdik” dedi.

GELİRİ AMY WINEHOUSE VAKFI’NA

Amy Winehouse'un eşyaları, Beverly Hills merkezli Julien’s kadar Kasım ayında müzayedeye çıkacak. Şirket web sitesinde, müzayedenin şarkıcının sahne, resim çekimi ve performans sergilerken kullandığı en ikonik kıyafetlerden, ayakkabılardan ve aksesuarlardan bazılarını içereceğini söyledi.

Mitch Winehouse The Mirror’a; “Onun namına fon toplamak için yerinde bir yol gibi görünüyor” dedi.

Açık Arttırma evinden gelen bilgiye takriben; açık artırma sonucunda elde edilen gelir, Winehouse'un 2011 yılındaki vefatının arkasında ailesi tarafından organize edilen Amy Winehouse Vakfı’na gidecek. Amy Winehouse Vakfı, alkol ve uyuşturucu madde ile sorun yaşamış gençlere destek olmak için faaliyet gösteriyor.

Amy Winehouse'un 2007 Brit Ödülleri’nde göründüğü ikonik yürek şeklindeki çantanın da satışa sunulan eşyalar aralarında olacağını bildirildi. Çantanın 19.500 dolardan artı getirmesi bekleniyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/amy-winehouseun-sahne-kostumleri-acik-artirmada-haberi-532483