Faktöring sektöründe uzun yıllar güçlü bir oyuncu olarak etkinlik belirten 22 milyon sermayeli Analiz Faktoring AŞ ile benzer kişilere ait 2 milyon 620 bin TL sermayeli SNM Gayrimenkul AŞ’ye karşın iflas kararının arkasında, kritik bir icra takibinin yer aldığı anlaşıldı.

TAKİBE İTİRAZ ETTİLER

ArtıGerçek’deri Dinçer Gökçe’nin haberine kadar anılan şirketlerden alacaklı olan Şekerbank iştiraki Şeker Yatırım AŞ, iki şirkete yönelik iflas yoluyla icra takibi başlattı.

Şirket avukatları yapılan takibe itiraz etti. İtiraz üzerine, Şeker Yatırım avukatları bu kere, itirazın kaldırılması ve iki şirket için de iflas kararı verilmesi için dava açtı.

KARAR 10 GÜN ÖNCE ÇIKTI

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen dava 2020 yılında açıldı. Mahkeme, iki şirket için depo kararı verdi.

Mahkemenin verdiği sürede de ödeme yapılmadı. İki şirkete yönelik karar duruşması ise 29 Aralık günü yapıldı.

‘AMBAR KARARINA UYMADI’

Şeker Yatırım avukatı Gamze Gül, “Ambar emri yerine getirilmemiştir. Davalı şirketlerin iflasına karar verilmesini istek ediyoruz” dedi. Davalı şirketlerin avukatı Melike Narin ise, mahkemeye, Oyak Yatırım AŞ’ye yazı yazılarak, Şeker Yatırım’a ödeme yapıp yapmadığının sorulmasını istedi.

İKİ ŞİRKET İÇİN DE İFLAS KARARI

Mahkeme, söz konusu talebi geri çevirdi. Tarafların bahis ve delillerini toplayan duruşma Tahlil Faktoring AŞ ve SNM Gayrimenkul AŞ için de iflas kararı verdi. Dosya, iki şirketin tasfiye işlemleri için iflas müdürlüğüne gönderildi.

120 MİLYONLUK TAHVİLİ ÖDEMEDİ

İflasına karar bahşedilen Tahlil Faktoring bir dönem Borsa İstanbul’da da hisseleri işlem gören bir şirketti.

Şirket, 120 milyon liralık özel sektör tahvilini vaktinde ödeyememişti.

Bu şart, fazla sayıda kişisel yatırımcının da mağduriyetine neden olmuştu.

VARLIKLARI TEK TEK SATILACAK

Selim Tariç, Nesim Geron, Yaşar Gülcan ile Melih Gülcan’a ait şirketlerin varlıkları satılarak, alacaklılara ödemenin yapılması bekleniyor.

Oysa, anılan şirketlere kayıtlı varlıkların borçları ödemeye yetip yetmeyeceği ise iflas idaresinin oluşması sonrası ortaya çıkacak.

ÜÇ ORTAK DA 36 GÜN İÇİNDE BOŞANDI

ÖTE TARAFTAN, iki şirket için tasfiye süreci başlarken, Inceleme Faktoring’in ödemediği 125 milyonluk özel sektör tahvili nedeni ile mağdur olan yüzlerce kişinin durumu ise belirsizliğini koruyor.

Mağdurlar, senet ödemesinin bilinçli bir biçimde yapılmadığı iddiasında.

Mağdurlar, şirketin üç ortağından Selim Tariç, Yaşar Gülcan ile Melih Gülcan’ın 36 günlük zaman içinde eşlerinden boşandığına sinyâl etti.

Şirket ortakları, adlarına belirtilmiş taşınmazları da eşlerine bıraktı.

Selim Tariç, boşandığı eşi M. J. Tariç ve iki oğlu ile birlikte İstanbul’dan ayrılarak Londra’ya yerleşti.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/analiz-faktoring-iflas-etti-sirket-ortaklari-londraya-tasindi.html