Lafçı Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine göre en emin maskelerden biri olan FFP2 görünümlü maskeyi, bu alanda uzman olan tıbbi gözetici malzemeler üreten Lindancare GmbH'nın CEO'su Philipp Heymann araştırdı.

Bild Gazetesi'ne maskeyi değerlendiren ve sahtelikleri tek tek gösteren Heymann, “Sayın başbakanın taktığı maske sahte, muhtemelen Çin'den” dedi.

Heymann, “FFP2 maskeleri, CE işaretinin artta bulunan alakalı hakimiyet ve test enstitüsünün işaretini taşır. Bu dört sayılıdır. Almanya'da bu numaranın maskede bulunması gereklidir. Merkel'inkinde bu yok. Ayrıca maske hem FFP 2, hem de KN 95 standartlarıyla işaretlenmiş. Böyle bir şey muhtemel değil. Değişik standart ve modeller aynı yerde kullanılmış. Bir otomobile hem Mercedes, hem de BMW demek gibi bir şey” ifadesini kullandı.

Bu maskenin o kadar da gözetici tesirinin olmadığı, “CE işaretinden sonraki hakimiyet safhasının noksanlığı sebebiyle” virüsü geçirebileceği belirtilirken, yeniden de merdiven altı maskeden iyi sayılabileceği belirtiliyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com