Her şey Angelina Jolie'nin yönetmenliğini üstlendiği 'First They Killed My Father' adlı filmin çekimleri için gittiği Kamboçya'da başladı. Jolie ile dünyanın her neresine giderse gitsin yanında götürdüğü çocukları Siem Reap kentinde turistlerden para dilenen 16 yaşındaki Leida Shoun ile karşılaştı.

Leida Shoun ve kardeşleri Jolie- Pitt ailesinin anına yaklaşıp onlardan da para istedi. Brad Pitt de çocuklara dondurma ısmarlamayı önerdi. Ancak Jolie- Pitt ailesinin Leida Shoun ve 12 kardeşiyle ilişkisi bu kadarla kalmadı.  Çiftin çocukları Shiloh ve Zahara, Kamboçya'da kaldıkları süre içinde Shoun ile yaşları 19 ile 16 aylık arasında değişen 12 kardeşi dostluk kurdu.

Angelina Jolie Şubat ayında da Kamboçya'ya gitmişti.

Jolie, kentin gecekondu semtlerinden birinde yaşayan Shoun ailesine yardım elini uzattı. Jolie'nin çocukları, Leida ve ailesine yiyecek, giyecek ve oyuncak yardımı yaptı. Geçtiğimiz yıl yaşanan bu tanışma sonrası önceleri Shoun ailesinin okuma hayalleri de gerçeğe dönüştü.



Angelina Jolie ve Brad Pitt'in 6 çocuğu bulunuyor.

Ünlü yıldızın girişimiyle maddi olanaksızlıklar nedeniyle eğitim göremeyen Shoun ailesinin çocukları, kentteki en iyi okullardan birine kayıt edildi. Leida Shoun ve okul çağındaki kardeşleri şimdi bölgedeki New York International School Cambodia'da eğitim görüyor.



Şimdi Leida Shoun ve diğer yedi kardeşi her Sabah günün ilk ışıklarıyla yola düşüp kendilerini okula götürecek olan otobüse yetişiyor. En önemlisi de gecenin ilerleyen saatlerine kadar sokaklarda dolaşıp turistlerden para dilenmek zorunda kalmıyor.



12 çocuklu yoksul Shoun ailesini uzun süredir tanıyan ve zaman zaman yardımda bulunan bir Kamboçyalı, "Okula gidebilmek çocukların başına gelen en güzel şey. Bu onlara bir gelecek umudu oldu" diye konuştu.