Lafçı Gazetesi'nin haberine göre çocukların ve erişkinlerin, çocukların insan haklarından haberdar olmaması, bu haklar öğrenilmediği ve korunmadığı için çocukların korunmasız ve çoğu zaman onarım mekanizmalarından yoksun kalması projenin çıkış noktası oldu.

Kitapta Angelina Jolie’ye çocuk hakları avukatı Geraldine Van Bueren eşlik ediyor. Bueren, çocuklara ilk kere kendi eşsiz haklarını veren dönüm noktası kalitesindeki BM Çocuk Hakları Kontratı’ni hazırlayan adlardan biri.

EYLÜL 2021’DE YAYINLANACAK

Haklarınızı Öğrenil Ve Arz Edin adlı kitap, Birleşik Kraliyet’ta Andersen Press ve öbür beynelmilel yayıncılar tarafından Eylül 2021’de yayınlanacak.

Angelina Jolie kitap hakkında şöyle konuştu:

“Bugün çabaya hazır gençlerimiz var. Ancak bir hayliyi, erişkinlerden gelen yanlış bilgilerle, haklarıyla alakalı farkındalık yoksunluğuyla ve muhakkak haklarını yaşadıkları ülkeler ve şartlarda nasıl kullanacaklarına dair bilgi noksanlığıyla çaba ediyor. Onlara gayretlerini kuvvetlendirecek vasıtalar sağlamalıyız. Bağışlama Teşkilatı, Geraldine ve ben bu kitapları gençlere teslim etmeyi ve kitapların yanlarında taşıyabilecekleri ve kullanabilecekleri bir kılavuz olmasını umuyoruz. Yalnızca onları bilgilendirmek için değil, aynı zamanda onları aktifleştirmek ve bu kitapları gerektiğinde bir müracaat kaynağı olarak kullanabilmelerini sağlamak için.”

Kitap, 13 yaş ve üzeri çocuklar için hazırlanıyor ve ifade serbestliği, cemiyetsel cinsiyet denkliği ve ırksal denklik, sıhhat hakkı, pak abuhava ve sürdürülebilir etraf dahil olmak üzere bir dizi mevzuyla alakalı esas hak gruplarını ve bunların reel dünyada nasıl uygulanacağını ortaya koyuyor. Hak gruplarına, dünyanın her köşesinde fark yaratmak için çaba eden çocuk aktivistlerin yaşam öyküleri ve kendi ağızlarından alıntılar eşlik ediyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com