Sözcü Gazetesi'nden Asuman Aranca'nın haberine kadar kabahat duyurusu dilekçesinde, toplam değeri 200 milyon lira olan 6 öbür ihale için  sahte belgelerle teklifler alındığı, ihalelerin benzer firmalara verildiği ve adi fiyatlarının fazla üstünde fahiş fiyatlarla alım yapıldığı belirtildi.

Dilekçede, bu 4 firmanın tekliflerinden oyuncakların firmalar aralarında paylaşılarak bütün firmaların ihalelerden kazanç elde etmesinin sağlandığı kaydedildi. “Anket A.Ş. yetkilileri ile bu dört işyeri arasında yakın ilişki olduğu anlaşılmaktadır. Bu şirketlerin ortakları ile Ankapark zarfında ihale alan şirketlerin ortakları da benzer kişilerdir” denildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Denetleme Kurulu'nca da ihaleler zarfında alınan bazı ürünler için 2021 yılında bitmiş fiyat araştırması yapıldı. 2013'te 5 milyon 630 bin dolara tedarik edilen 5 ürün için, bütün 8 sene sonra 2021 yılında 547 bin 900 dolar yani 10 kat daha düşük fiyatla önerge verildiği belirlendi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ankaparktaki-oyuncaklar-10-kat-daha-pahaliya-alinmis-haberi-538464