Lafçı Gazetesi'nden Yavuz Alatan'ın haberine göre CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP Genel Merkezi yakınında  bulunan Ankara İcra Mahkemesi'ne gitti. Yurttaşa bir dokundu, bin ah duydu. Tekin, “Son 3 senede icralık olanların rakamları patladı. 2018'de 21 milyon olan icra dosyası, 2020'de 23 milyona erişti. Yurttaş, kredi kartı, harcayıcı kredisi ve esnaf borçları sebebiyle köşeye sıkışmış gidişatta. Bu borçlar pandemi bitene kadar dondurulmalı. İcra dairelerini geçici olarak kapatın” dedi.

‘GELİN HALLERİNİ GÖRÜN'

Ankara'nın Türkiye'deki icra duruşmalarının merkezi vaziyetinde olduğunu belirten Tekin iktidara şöyle seslendi: “Artık lafın bittiği yerdeyiz. Burası AKP Genel Merkezi'ne oldukça yakın, AKP'li politikacılar, milletvekilleri de gelip burada yurttaşın halini görsün. 12 katlı bina tıklım tıklım. Milyonlarca insan gece yastığa başını koyduğunda konutum, otomobilim elimden gidecek mi kaygısı içinde.” Tekin, yurttaşın uyum tasayı sebebiyle artık borcunu ödeyemez noktaya geldiği anımsattı. “İcra dosyaları rakamında büyük çoğalış var. Sosyal patlamadan evham ederim. Ekonomik buhran, işsizlik, fakirlik diz boyu” diyen CHP'li Tekin şunları söyledi:

HER YER HACİZLİ VASITA DOLU

“Bir zaman evvel Ankara Adliyesi'nde bulunan ve icralık olan şahıslara ait mülklerin satıldığı mezat salonuna da gittim. Acı vaziyeti orada da gördüm. Ankara'da bir günde 50-60 tane hacizli vasıta satılıyor. Yurttaş 20 bin lira vasıta kredisi almış, kredilerini ödeyemeyince karşısına faizi ile beraber 50 bin lira borç çıkıyor. Sanayinin kalbi olan Marmara Bölgesi'nde kapanan dükkan ve işletme rakamının haddi hesabı yok. Fertsel kredi kartı borcundan dolayı legal takibe alınanların rakamı da çığ gibi arkasıydı. Her icra memuruna 10 bin dosya düşüyor.”

BİN LİRALIK KREDİ 12 BİN LİRA OLMUŞ

Gamze ve Yunus Esen Kasiyer:
"Bir alışveriş merkezinde minimum fiyatla çalışıyoruz. Bin liralık borcumuz 7 bin 500 oldu. Şimdi ödeyemezsek borç direnerek gelişecek. Buradaki kalabalık mucizevi ebatta."

H. İbrahim Koçak TIR sürücüyü:
"Annemin aldığı beyaz eşyalara kefil oldum, ödeyemedik, haciz de bana geldi. Taşıtımı da bağladılar. 3 bin liralık borç 5 bin lira olmuş. Konuta ekmek götüremiyorum. Afallamış gidişattayım."

Metin Sönmez KATİP:
"İcra dosyamı takibe geldim ama burası fazla kalabalık. 12 katlı binada asansörler dahi yetmiyor. Kapı önünde uzun zaman kuyruk bekleniyor. 12 kat arasında köşe kapmaca oynuyoruz."

Şeker Bozkurt Konut bayanı:
"Bu nasıl faiz? Bin liralık kredi kartı borcum 12 bin lira oldu. Eşimin işi yok. Oğlum askerden daha yeni geldi. Bu parayı nasıl ödeyeceğim Ödemedikçe de çoğalıyor. Naçar gidişattayım."

Kaynak: www.sacitaslan.com