Ankara‘nın Kahramankazan ilçesinde kurdukları fabrika yoluyla kimyevi içerikli ürünler üreterek bunları Deterjanpazarı.com adlı internet sitesi üzerinden pazarlayan SK Deterjan Pazarı Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ’nin vatandaşlarla anlaşma imzaladığı tespit edildi.

‘KOLİ BAŞI 400 TL KAR VAADİ’

Müfettişlerin raporundan bulunan bilgilere göre sistem şöyle işliyor; Şirket, imzaladığı sözleşmeler uyarınca “Banyo Temizlik Yapım Seti” adı aşağı birkaç malzemeyi depozito bedeli (150 lira) karşılığı kişilere vereceği ve ortaya meydana çıkan ürünü belli bir vakit daha sonra teslim alacağını duyurdu. Yapılan ürün başına da 10 lira ödeyeceği (her bir koliden 40 banyo topu yapılabildiği) hem ürünün üretim işinin bitiminde alınan depozitonun kişilere iade edileceği vaadiyle para topladı.

‘PİRAMİT SATIŞ SİSTEMİ’

İnceleme sonucu, bu sene takriben 10 bin birey ile “Banyo Topu İş Kolisi Sözleşmesi” imzalandığı ve yaklaşık 8 bin kişiye 100 milyon liranın üstünde ödeme yapılması gerekirken sözleşme süreleri dolmasına ve bütün şartları yerine getirmelerine karşın herhangi ödemede bulunulmadığı belirlendi. bu nedenle SK Deterjan Pazarı Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ’nin “piramit satış sistemleri sözde” bir faaliyette bulunduğu ve laf konusu faaliyetin Türk Canice Kanunu’nun 158’inci maddesi dahilinde (kaliteli dolandırıcılık) değerlendirildiği sonuçlarına varıldı.

ŞİRKETİN SAHİBİ VE 1 ÇALIŞAN TUTUKLANDI

‘Dolandırıcılık’ iddiasıyla gözaltına alınan ‘Deterjan Pazarı‘ firmasının sahibi Süleyman Kocabaş ile 7 idareci, adliyeye sevk edildi.

Parasal Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunda da ‘ticari faaliyet zarfında olmadığı’ belirtilmiş sistemin kurucusu Kocabaş ile 1 çalışanı tutuklandı. 3’ü adli denetleme şartıyla almak üzere 6 birey de özgür bırakıldı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/ankaradaki-deterjan-pazari-vurgununda-2-kisi-tutuklandi.html