Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar İngiltere’deki Durham Üniversitesi’nden araştırmacılar, henüz anne karnında olan bebeklerin havuçla karşılaştıklarında gülümsediklerini ve lahana geldiğinde de yüzlerini buruşturduklarını keşfettiler.

Times’ta yer alan habere tarafından, araştırma için 100 gebe kadından 400 mg havuç ya da karalahana tozu içeren kapsülleri yutmasını istendi. Ultrason taramaları da, doğmamış çocuklarının tepkilerini ortaya çıkardı.

Araştırmacılar, anne kadar yenen yiyeceklerdeki bileşiklerin kan dolaşımına geçtiğine ve plasenta aracılığıyla rahmin içindeki amniyotik sıvıya geçtiğine inanıyorlar.

BEBEKLERİ SEBZELERE ALIŞTIRMAK İÇİN İYİ BİR YOL

Güzel bir havuç aromasına maruz kalanlar sürekli olarak daha fazla “gülme suratlı” tepkiler gösterirken, acı lahana daha artı “ağıt suratına” yol açtı. Sonuçlar Psychological Science dergisinde yayınlandı.

Acı tatlardan içgüdüsel olarak hoşlanmamak, evrimsel bir manzara açısıyla bakıldığında, atalarımızın zehirlerden kaçınmasına tezgâhtar olmuş olabilir.

Fakat araştırmacılar, yemek tercihlerimizin de biz doğmadan önce annenin beslenmesiyle şekillendiğine inanıyor. Araştırmayı yürüten Durham Üniversitesi’nden Dr. Beyza Üstün, annelerin hamilelikte iyi beslenerek çocukların ilerde yiyecekler konusunda “mızmız” olmasını önleyebileceklerini söyledi.

Çalışmada yer alan Aston Üniversitesi’nden Prof. Jacqueline Blissett de, “Bu, hamileliğin, yeşil sebze gibi sevilmesi daha baskı olan yiyeceklere bebeklerin alışması için şahane bir süre olabileceğini gösteriyor” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/anne-karnindaki-bebekler-sasirtti-haberi-554758