Aslı Samat büyük polemik başlattı! “Dizilerde şişmaz kıza aşık olunmaz! Senaristler bunu yazamaz”

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Aslı Samat’ı birçok dizi hayranı Hercai dizisindeki Melike karakteri ile hatırlıyor. 2015 yılından bu yandan setlerde yer almakta olan Aslı Samat, okulunu bitirip de meslek dünyasına atıldığı dönemde bütün 173 kiloydu.

9 sene önce karar alan ve kilo vererek sağlığını geri kazanmak isteyen, bunun için de büyük uğraş içine giren Aslı Samat, kararlı adımlar atarak bunu başardı. Okuldan mezun olduğunda 173 kilo olduğunu, bu haliyle meslek bulamayacağını anladığını röportajında açıklayan Aslı Samat, hem sırtının hem de belinin aralıksız ağrıdığını ve bu süreçleri yaşayınca da kilo verme kararı aldığını söyledi.

“Dizilerde şişman kıza aşık olunmaz” diyerek bir polemiği de başlatan Aslı Samat, rol aldığı yapımlar için ise, “Biri bana dizide aşık olabiliyor. Vaktiyle olamazdı. Niye, şişman kıza aşık olunmaz. Böylece bir şey gördünüz mü?” diyerek gözü kara bir çıkış yaptı.

Aslı Samat büyük polemik başlattı!

“Şişman bir kadına dizilerde aşık olunamaz” diyerek başlattığı polemik için neden böyle düşündüğünün detaylarını anlatan oyuncu, dizilerde seyircinin beklentilerinin manâlı olduğunu ve senaristlerin de bu beklentilere kadar hikayeleri oluşturduğunu söyledi.

Aslı Samat, şu sözleriyle dizi dünyasındaki bir gerçeği de ortaya koydu: “Seyirci bu kız ile bu adam olmaz diyor ise senaryo yazarı onu yazamaz. İzletemeyeceği bir şeyi niye yazsın. Birazcık bizim toplum olarak görüntü açımız değişir ise, insanlar bunu yazar ve onlar gerçek olmaya başlar. Geçtiğimiz sezon yayınlanan dizide böyle bir şey oldu.”

Aslı Samat, kilolu kıza dizilerde aşık olunamaması halinin sahiden sorunlu bir koşul olduğunu da açıklama etti lakin kimseyi kandırmanın gereği olmadığını da söyledi.

Aslı Samat büyük polemik başlattı!

Aşırı şişman olduğu dönemde aleyhinde cinsten kendisine bir duruş olmadığını fakat kilo verince bunu görmeye başladığını anlatan Aslı Samat, “Derhal varım, bir mekana girdiğim süre da varım. Keşke bu öykü böyle olmasa ama insanları kandırmanın da bir anlamı yok. Önce ilk baktığın süre görünüm” diyerek realist bir tavır sergiledi.

Balık etli birisi olduğunu ve derhal var olduğunu hissettiğini açıklayan Aslı Samat, insanların kendisine yönelik tepkisinin de olumluya döndüğünü ve bunun de kendisini iyi hissetmesine yol açtığını sözlerine ekledi.

Aslı Samat, kilo verme sürecinin devam ettiğini ve 5-6 kilo daha vermek istediğini sözlerine ekledi.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/asli-samat-buyuk-polemik-baslatti-dizilerde-sismaz-kiza-asik-olunmaz-senaristler-bunu-yazamaz/1333251