Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar Atari ve Chuck E. Cheese’in kurucusu yakında bir NFT yayınlamaya hazırlanıyor. 1970’lerde elektronik oyunların babasını dünyaya kazandıran Bushnell, 20’den artı şirket kurdu. Şimdilerde ise NFT ile ilgileniyor. Bushnell, beş yıla yakın bir süredir kripto ile fazla ilgilendiğini, fakat kriptoda reel bir yatırımcı haline gelmediğini belirtiyor. Fakat Pong ve Computer Space gibi ikonik oyunlar, NFT dünyasına giriyor.

Arcade OG serisi, atari makinelerinin 3D görüntüleri şeklinde geliyor ve kısa bir video olarak görüntüleniyor. Keza, artırılmış gerçeklik ile de görüntülenebilecek ve sahiplerinin makineleri hakiki dünyada herhangi bir yere kurmalarına olanak tanıyacak. Koleksiyon, Bushnell ve kreasyonları Iron Man 2 gibi filmlerde yer alan 3D tasarımcı Zai Ortiz’in iş birliği olarak geliyor.

Bloomberg’in haberine göre, projedeki bir takım parçalar herkesin satın alması için sunulacak ve fiyatları sabitlenecek. Ama, diğerleri özel olacak ve sadece en yüksek teklif veren kişiye ait olacak. Makersplace lansmanının 12 Ekim’de saat 15:30’da (PST) yapılması planlanıyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/atarinin-yaraticisi-da-nft-dunyasinda-haberi-538978