Milliyet Gazetesi'nden Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre kısa zamanda gelişen müzakere sopa ve baltaların da kullanıldığı münakaşaya dönüştü. Vakada 49 yaşındaki Mevlüt Çakır başına aldığı sopa, 45 yaşındaki eşi Asiye Çakır ise bacağına aldığı balta darbesiyle yaralandı. Sağlık Kurumuna kaldırlan Asiye Çakır’ın sıhhat vaziyetinin iyi olduğu, eşi Mevlüt Çakır’ın da yoğun bakımda olduğu ve hayati riskinin devam ettiği bilindi. Hadiseye karışan Murat Özçelik 32, Mesut Özçelik 29 ve Cemal Özçelik 21 nezaretine alındı. ‘İsteyerek yaralama’ kabahatinden adliye sevk edilen kuşkulular hapsedildi.

Asiye Çakır yaşadığı korkuyu şöyle anlattı: “Otomobilimiz onların hududuna geçtiği için enişteme küfür ederek ‘Nasıl buraya park edersiniz?’ dediler. Oğlum alta otomobili sürüklemeye iniyor küfür ediyorlar. Eşim ve biz de iniyoruz ondan sonra otomobilden mi alıyor konuttan mı alıyor öğrenmiyorum. Balta ve sopalarla bize saldırıyorlar. Benim iki bacağıma da baltanın arka tarafıyla vuruyorlar. Eşimin kafasına vuruyorlar, kafası yarılıyor.”

Çiftin 18 yaşındaki kızı Aleyna Çakır da “Yaptıkları cinayete girişim. Babam can verebilir. En ağır biçimde ceza almalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com