Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar salgın öncesi günlük 6 milyon ziyaretçi ağırladıklarını söyleyen AYD Başkanı Hüseyin Altaş, Türkiye’de bulunan 441 AVM’ye jurnal 2,5 milyon kişinin geldiğini ve AVM’ler de kalma süresinin birey başı 2 saat 45 dakikadan 45 dakikaya kadar düştüğünü söyledi.

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, “Pandemi öncesi jurnal 6 buçuk milyon kişi AVM’leri ziyaret ediyordu. Normalleşme sonrası birincil gün bu rakam 2 milyon 200 bin civarındaydı. Salı günü 2 milyon 300 bin oldu. Çarşamba günü ise 2 milyon 350 bin birey AVM’leri ziyaret etti” şeklinde konuştu.

Altaş, “Türkiye’de yer alan 441 AVM’de 600 bin aracısız, 3 milyon da dolaylı olarak personel çalışıyor. Dolayısıyla bu dek büyük bir alanda bu ziyaretçi sayıları anormal yok. Bizim umudumuz birkaç ay sonradan AVM’lerin daha da yoğunlaşması. Pandemi öncesi var olan ziyaretçi sayılarına bu yıl olur ya ulaşamayız, ama bu sene jurnal 5 milyon ziyaretçiyi bulmayı amaçlıyoruz” dedi.

“TÜKETİCİ ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİ”

Bundan Böyle alıcı alışkanlıklarının değiştiğini söyleyen Altaş, “Cirolarımızda düşüş yaşanmıyor. Çünkü alıcı alışkanlıkları değişti. Artık halk AVM’ler de fazla zaman geçirmiyor. İhtiyaçlarını görüp, anında gidiyor. böylece ziyaretçi sayıları ve ciroları ayrı ayrı hesaplamamak lüzumlu. Ciro anlamında yüzde 50’leri anında yakalıyoruz” ifadelerini kullandı.

“AVM’YE GELEN VATANDAŞLAR EN FAZLA GÖZLÜK TALEP EDİYOR”

AVM’ye gelen vatandaşların en çok gözlük talebi olduğunu gösteren Hüseyin Altaş, “Market, teknoloji, çocuk ve bebek ürünleri ve kozmetik ürünleri gibi alanlarda önemli bir yükselme laf konusu. Lokanta, sinema, çocuk oyun alanları gibi yerler kapalı olduğu için AVM’lerin şu an da yüzde 30’u kapalı. Bu yerler bizim ziyaretçi sayımızı en çok artıran yerlerdi” dedi.

“AVM’LER DE KALMA SÜRESİ KİŞİ BAŞI 2 SAAT 45 DAKİKADAN 45 DAKİKAYA DÜŞTÜ”

AVM’ye gelen insanların artık maksat odaklı olduğunu söyleyen Altaş, “İnsanlar alışveriş oluşturacağı yeri evvelden belirliyor. AVM’ler de kalma süresi sıradan kişi başı 2 saat 45 dakika iken, bundan böyle 45 dakikaya dek düşmüş durumda.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/avmye-gidenler-yari-yariya-azaldi-haberi-532970