Türk sinemasının 85 yaşındaki artist ismi Aydemir Akbaş, bugüne kadar 40'ı komedi edinmek üzere 127 filmde rol aldı, 8 filmin yönetmenliğini yaptı, 30 dek tiyatro oyununda oynadı. Keza bir çok TV dizisinde rol aldı. 33 filmin senaryosunu yazdı.

Meslektaşı Beyhan Benek ile öncelikle 1964 yılında nikah masasına oturan Aydemir Akbaş, iki defa boşanıp üç kere evlendi. Her seferinde evlendiği birey aynıydı: Beyhan Benek. 

Akşam Gazetesi'nden Yasemin İlan'a konuşan Aydemir Akbaş, "Eğer Beyhan ile evlenmeseydim düğün masasına oturmak isteyeceğim birey elbette Nebahat Çehre olurdu" ifadelerini kullanarak ekledi: "Onun ev hanımlığına, düzenine hayranım, reel bir kadındır. Geçmişte Yılmaz Güney ile evli olduğu zamanlar birbirimizin evine fazla gidip gelirdik, müthiş bir ev hanımıdır. Onun gibi bir kadın zor bulunur. Çok güzel yaşadı, nitelikli insanlarla vaktini geçirdi o yüzden derhal hayatına kimseyi almıyor."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/aydemir-akbas-nebahat-cehre-gercek-bir-kadindir-haberi-535360