Sözcü Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberine göre İstanbul Karaköy’de 29 Haziran 2021’de oyuncu Ayşegül Çınar ile erkek arkadaşı Furkan Çalıkoğlu sözde gittikleri restoranda meydana çıkan bir kavgaya karışmıştı. Çalıkoğlu’nun durum yerine dışarı giden bir polis memurunun silahını belinden alıp bir el alev edip, polis ve bekçilere hakaret ve tehditlerde bulunup, 6 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilmişti.

Olayın arkasında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen oyuncu Ayşegül Çınar özgürlük bırakılırken, Çalıkoğlu tutuklanmıştı.

İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ayşegül Çınar, avukatı ile katıldı. Tutsak yargılanan Furkan Çalıkoğlu, SEGBİS sisteminde arıza olması nedeniyle duruşmaya katılamadı. Duruşmada müşteki avukatları da hazır bulundu.

Savunması sorulan Çınar, önceki savunmalarını bitmiş ettiğini belirtti. Çınar ile Çalıkoğlu'nun avukatı Eren Can Kapmaz, müştekilerin beyanlarında çelişki olduğunu savunarak, müvekkili Furkan Çalıkoğlu’nun tahliyesini talep etti.

AYŞEGÜL ÇINAR AĞLADI

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, Çalıkoğlu’nun tutuklulukta geçirdiği vakit ve delillerin karartılma durumunun bulunmadığı gerekçeleriyle tahliyesine karar verilmesini istek etti.

Duruşma savcısının, terhis talebini duyan oyuncu, gözyaşlarına etken olamadı.

Ara kararını ifade eden duruşma, tutuklu sanık Furkan Çalıkoğlu’nun yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli denetim şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bir önceki duruşmada mahkeme, Çalıkoğlu’nun eyleminin ‘kasıtlı olarak öldürmeye teşebbüs’ suçu dahilinde değerlendirilmesine karar vererek, dosyanın görevsizlik kararı ile Ağır Canice Mahkemesi’ne gönderilmesine karar vermişti.

Konuyla ilgili Sözcü Gazetesi’ne konuşan avukat Eren Can Kapmaz, “Bildiğiniz üzere daha evvel İstanbul Asliye Suç Oluşturan Mahkemesi, müvekkil Furkan Çalıkoğlu’nun eylemlerinin ‘öldürmeye girişim’ kapsamında kaldığından bahisle görevsizlik kararı vererek, dosyayı İstanbul Ağır Cinayet Mahkemesi’ne göndermişti. Yapmış olduğumuz yazılı itirazlar neticesinde yüksek mahkeme, İstanbul Alan Adliye Mahkemesi ilgili Ceza Dairesi, itirazlarımızın kabulüne karar vererek, dosyayı İstanbul Asliye Cinayet Mahkemesi’ne iade etti” dedi.

“ÖLDÜRMEYE GIRIŞIM İDDİALARI BERTARAF OLDU”

Avukat Kapmaz, açıklamasının devamında, “Bu minvalde de dosya zarfında ‘öldürmeye girişim’ suçuna ilişkin iddialar bertaraf olmuş oldu. Bugün de İstanbul Asliye Canice Mahkemesi’nde görülen duruşmada müvekkil Furkan Çalıkoğlu’nun tutukluluk halinin sona ermesi için terhis başvurusunda bulunduk ve İstanbul Asliye Canice Mahkemesi taleplerimizi kabul ederek müvekkilin tahliyesine karar verdi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/aysegul-cinarin-erkek-arkadasi-tahliye-edildi-haberi-541601