Sabahleyin Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre Ayşegül Çınar da polis memurlarına hakaret savurarak engel olmaya kalkmıştı. Uzun zaman gündemi meşgul eden durum sonucunda çıkarıldıkları İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce Çalıkoğlu cezaevine gönderilirken, oyuncu Çınar ise adli teftiş şartıyla özgür bırakılmıştı.

DAVA AÇILDI

Ayşegül Çınar ve sevgilisi Furkan Çalıkoğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Esir Çalıkoğlu'nun restoranda bıçakla görevlilere karşın tehditler savurduğu ve Çınar'ın polis memurlara karşısında 'Sanatçıyım ben. Haritadan kendinize yer beğenin' diyerek polislere yumruk atmaya çalıştığı ortaya çıktı. Çınar hakkında 8 yıldan 11 yıla, Çalıkoğlu hakkında ise 29 yıldan 7 yıla dek hapsi istemiyle dava açıldı.

Bugün İstanbul Asliye Canice Mahkemesi'nde dava görülmeye devam etti. Duruşmaya tarafların velileri katılım sağladı.

Tutuklu sanık Furkan Çalıkoğlu SEGBİS ile bağlandı.

Müşteki sıfatında bulunan aşçı Nebi B., duruşma huzurunda ifadesini verdi. İfadesinde, "Furkan Çalıkoğlu durum çıkardı. Kimlerle ağız dalaşı ettiğini bilmiyorum. Ben o sırada meze arabasını topluyordum. Bana birilerini sordu anlayamadığım için tokat attı. Sonra ben mutfaktan içeri girip kaçmaya başladım. Servis asansörüne bindim o da bindi. Bıçak çıkardı. Elinde iki bıçak vardı. Kolumdan bıçakladı. Ben de kendimi korumaya çalıştım. Bağırmaya başladım. Onun dışında maddi müdahale olmadı. Asansörün kapısı açık bir şekilde bulunuyordu. Elindekini bıçağı bana göstererek boğazımı keseceğini söyledi. O sırada öteki sanık Ayşegül Çınar geldi. Bizi görür görmez sanık Furkan'a müdahale etti. Müdahale etmeseydi. Boğazımı kesebilirdi. Ben de o hengameden faydalanarak ben de asansörden kaçtım. Diğer bir yere saklandım. Davalı Ayşenur Çınar orada kaldı. Şikayetçiyim" dedi.

BERAATINI ISTEK ETTİ

Furkan Çalıkoğlu'nun avukatı "Müvekkil mekanda Ayşegül Çınar ile otururken kafasında şapka olan maskeli bir kişi müvekkilin masasındaki şişeyi alarak kafasında parçalıyor. Bu olaydan önce mekanda arbede yaşanmamıştır. Apaçık önemli bir tahrik vardır. Çalıkoğlu'nun vücudunda darp izleri mevcuttur. Bu konu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Beraatını istek ediyoruz" dedi. Duruşma savcısı tutukluluk halinin devamını istek etti.

GÖREVSİZLİK VERİLDİ

Mahkeme, Furkan Çalıkoğlu'nun tutukluluk halinin devamına, görevsizlik kararı vererek davayı Ağır Canice Mahkemesi'ne yolladı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/aysegul-cinar-ve-furkan-calikoglunun-davasi-agir-ceza-mahkemesinde-gorulecek-haberi-538108