Sabahleyin Gazetesi'nden Koray Taşdemir ve Muhammed Uzun'un haberine göre üniversite öğrencilerini çağın yetkinlikleriyle donatmayı ve kurumlarda ayrım yaratmalarına katkı sağlamayı hedefleyen Irtifa 23, Volkswagen Arena'da yapıldı.

Zirvede konuşan Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar, gençlere eğitim için yurtdışına çıkabileceklerini belirtirken, "Benim yaptığımı yapmayın, ülkenize geri dönün" tavsiyesinde bulundu. Zirve 23 zarfında "Şüphe, Kesin Olmama, Merak, Arzu, Denge, Rahat, Vicdan, Yiğitlik ve Köklü Değişiklik" edinmek üzere 9 tema çerçevesinde oturumlar ve paneller düzenlendi. Tüm gün süren zirvede, bin 400 üniversite öğrencisi birbiriyle tanışma imkânı buldu. İş dünyası ve alanında lider isimler, genç katılımcılar ile deneyimlerini paylaştı. Kendi tecrübelerinden yola çıkan liderler, gençlere hayalperest olmamalarını lakin hayallerinin peşinden koşmalarını nasihat etti. Harvard Business School'dan Prof. Guhan Subramanian'ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlik, alanında uzman isimlerle devam etti.

ÜLKENİZE GERİ DÖNÜN

Etkinliğe katılan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlere üç altın tavsiyede bulunarak, "Çok çalışın, inatçı olun ve yurt sevginizi kaybetmeyin" dedi. Gençlere yurtdışına gitmelerini nasihat eden Sancar, "Yurtdışını tecrübe edinin fakat benim yaptığımı yapmayın, ülkenize geri dönün. Dünyada farklı ülkeler bakmak fazla manâlı oysa bizlerin memleketimize borcu var. Türkiye'nin sizlere ihtiyacı var" dedi. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu da "Irtifa 23 daha iyi bir dünya için düşüncelerini araştırarak besleyen, düşünerek yapan, ayrıca aklıyla ayrıca kalbiyle ve yaptıklarıyla konuşan, gençler kadar, gençler için resmileşmiş bir kalabalık. Bu iklim gençlere kendilerine benzeyen kaliteli bir çevrede 20'li yaşlarını geçirme imkânı sunuyor" diye konuştu. Söz konusu ülke olduğunda ümitsiz olunamayacağına dikkat çeken Kalyoncu, "Bilhassa gençlere empoze edilmeye çalışılan olumsuz gündem ve trendlerden sıyrılarak, hakikati öğrenebileceğimiz tarafsız kaynaklardan gündemi takip etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/aziz-sancar-benim-yaptigimi-yapmayin-haberi-538801